Ugrás a tartalomra

Augusztus 15-én, hétfőn elkezdődik a kerületi védőnők béremelésének teljes összegű kifizetése

2016. augusztus 15. hétfő
Az illetménykiegészítések visszamenőleges számfejtésére, kifizetésére az önkormányzat illetékes irodái megtették a szükséges intézkedéseket, a havi bruttó 33.263.-Ft januárig történő visszamenőleges, egy összegű átutalására.
Augusztus 15-én, hétfőn elkezdődik a kerületi védőnők béremelésének teljes összegű kifizetése

A januártól jelenleg is állományban lévő kerületi védőnők mintegy bruttó 230E Ft egyszeri kereset-kiegészítésben részesülnek, tehát az OEP által átutalt forrásemelés teljes összegét a védőnők bérére fordítja a budafok-tétényi önkormányzat.

Pár hete még országos védőnői sztrájk lehetőségéről szóltak sajtóhírek, azt állítva, hogy az önkormányzatok nem adják át a védőnőknek a kormányzat által ígért és átutalt béremelést. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a kormány által béremelésre szánt összegnek csak a töredékét kapják kézhez a védőnők, amíg nem kötelezi a munkáltatóikat jogszabály arra, hogy a központi költségvetésből utalt kétmilliárd forintot teljes egészében erre fordítsák. A szaktárca erre reagálva közölte: ők is azt szeretnék, ha az önkormányzatok a kapott pénz minél nagyobb hányadát fordítanák a védőnők béremelésére. Nem tudjuk, mennyire voltak ezek a vádaskodások és aggodalmak megalapozottak. Az önkormányzatok erejükön felül igyekeznek a dolgozóikat megbecsülni.