Ugrás a tartalomra

Az élőzene bűvöletében

2016. február 22. hétfő
A kerületi intézmények is részt vettek a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programsorozaton
Az élőzene bűvöletében

Országszerte hatszáz helyszínen, köztük a Klauzál Gábor Művelődési Központban és a Cziffra-házban is mintegy kétezer kulturális esemény várta a közönséget a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű háromnapos programsorozaton, amelyet Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nyitott meg Szekszárdon.

A Klauzál-ház igazgatója, Varga Barbara nagyon elégedett a február első hétvégéjén felvonultatott, Az élőzene bűvöletében címmel meghirdetett zenei programok látogatottságával. Mint mondta, nagy érdeklődés kísérte rendezvényeiket, amely abból is látszik, hogy telt ház előtt játszott a Budafoki Fúvósegylet, rengeteg fiatalt vonzott az éjszakai örömzenélés és a legkisebbek is jól szórakoztak a Kolompos együttes koncertjén. Hozzátette, hogy Kárász Eszter Edit Piaf-estje is osztatlan sikert aratott a színültig megtelt Cziffra Központban.

Varga Barbara lapunknak elmondta, hogy 2014-ben azért csatlakoztak a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz, mert fontosnak tartják azt a szakmai összefogást, amely országos szinten is megmutatkozik ezekben a napokban. 

A kultúrházak, közösségi terek, művelődési központok és agorák meg tudják mutatni kultúraközvetítő erejüket, rá tudnak világítani a kulturális terek sokszínűségére, nyitottságára, a helyi társadalmi életben betöltött közösségépítő szerepükre.

– Kellenek az ilyen országos megmozdulások, nagyobb tömegeket vonzó kezdeményezések, ahol a közművelődési intézmények megmutatkozhatnak. 2017-ben is tervezzük a részvételt, de hogy jövőre milyen események állnak majd a programsorozat fókuszában, az legyen meglepetés – mondta az intézmény vezetője, akit a művelődési központ egyéb programjairól és az arculatváltásról is faggattunk.

Varga Barbara örömmel újságolta, hogy a Klauzál-bérlet előadásaira folyamatosan nő az érdeklődés, az év első felében sorra kerülő előadásokra a bérleti szektor minden helye elkelt, de a korábbi tapasztalatok alapján a szabad jegyekre is lesz elég érdeklődő. A gyermekeknek szóló bérleti soraik szokás szerint jól teljesítenek, az Apostol Együttes koncertjére és Halász Judit fellépésére pedig már nem lehet jegyet kapni.

Az arculatváltással kapcsolatban elmondta: a Klauzál-ház logójával kezdődött, majd ezt követte a műsorfüzet és a honlap megjelenésének összehangolása. A december végétől elérhető, megújult honlapjukra pozitív visszajelzéseket kaptak. A vélemények szerint az oldal fiatalos és letisztult, több információ érhető el, mint a régebbi felületen, és az is jó, hogy egy kattintással elérhető a műsorfüzet és a programnaptár is. (Tamás Angéla)