Ugrás a tartalomra

Az év sportbüszkesége

2022. november 22. kedd
Munkácsy Károly-díjjal is elismerték Molnár Dóra teljesítményét
Az év sportbüszkesége

A februári Sportgálán a kerület fiatal sportolói az ifjúsági kategóriában Molnár Dóra úszót választották az Év Sportbüszkeségének. A Budafóka SE versenyzője méltán viseli e kitüntető címet, hiszen Horváth Tamás edző irányítása mellett azóta is sikert sikerre halmoz.

Májusban a kaposvári XCIV. Ifjúsági Országos Bajnokságon egyéni számokban 3 arany-, 2 ezüst- és 2 bronz-, illetve a váltó tagjaként 3 aranyérmet szerzett. Júniusban utánpótláskorú versenyzőként úszhatott a hazai rendezésű felnőtt vizes világbajnokságon, ahol 200 m háton egyéniben hetedik, a 4x200 méteres női gyorsváltóban pedig 5. helyezett lett. Dóra számára azonban a következő hónapok is sikeresnek bizonyultak.

A fiatal sportoló elmondta, hogy júliusban a LEN Junior Úszó Európa-bajnokságon hatszor állhatott fel a dobogóra Bukarestben: egyéni számokban és váltótagként is 2 arany- és 1 ezüstérmet szerzett, augusztusban pedig élete első Eb-döntőjében bronzérmes lett 200 m hátúszásban.

– Erre a bronzéremre vagyok a legbüszkébb, mert a felnőttek között értem el ezt az eredményt – válaszolt Dóra a kérdésünkre, majd hozzátette, annak is örül, hogy a római Eb-n a harmadik helyen záró 4x200-as gyorsváltót is erősíthette az előfutamban.

Legutóbbi, szeptemberi versenye, a Peruban megrendezett ifjúsági úszó-vb két világbajnoki címet eredményezett számára, a 4x200 m-es gyorsváltó után 100 m háton is első lett.

A Kempelen Farkas Gimnázium tizedikes tanulója kiemelkedő sporteredményei mellett az iskolában is kiválóan teljesít, amelyet a Kerület Napján a jó tanuló, jó sportoló fiataloknak járó önkormányzati kitüntetéssel, a Munkácsy Károly-díjjal ismertek el.

– Boldog vagyok, hogy egymást követő két évben megkaphattam ezt a díjat. Próbálok az iskolában is jól teljesíteni, nem csak a vízben. Sokat tudok tanulni az órákon, de azért otthon is kell készülnöm – mondta Molnár Dóri, aki a Rövid pályás úszó országos bajnokság (november 16.) után, decemberben a rövid pályás ifjúsági országos bajnokságon is részt vesz, és az összes hátúszó számban, valamint a 100 és 200 méter gyorsúszásban is indul.

– Nem az a fontos, hogy mennyi érme van az embernek, mert nem az dönti el, hogy mennyire jó úszó valaki, de azért jó lenne, ha azokban a számokban, amelyekben versenyzek, minél előbb célba érnék, és minél több érmet szereznék – beszélt a vágyairól a fiatal úszó. Hozzátette: nem fél a versenytársaitól, mindig úgy áll a rajthoz, hogy nyerni akar, és ahogy a legtöbb sportoló, úgy ő is olimpiai bajnok szeretne lenni.

Tamás Angéla