Hírek

Az év utolsó testületi ülése
Jövőre is lesz elegendő pénz az útépítésekhez, útfelújításokhoz. Testületi határozatban fejezte ki tiszteletét Klauzál Gábor emléke előtt az önkormányzat.
2016-12-09

A december 8-ai testületi ülésen elsőként a hónap művészének, Puskás Csabának az életútját ismerhették meg a képviselők, majd Karsay Ferenc polgármester két önkormányzati dolgozónak, Farkas Ildikónak és Kiss Péternek köszönte meg eddigi áldozatos munkáját, nyugdíjba vonulásuk alkalmából. A képviselők 24 napirendi pontban hoztak döntéseket.

Egyhangú szavazással döntöttek a többi között arról, hogy a 2017-ben megvalósítandó útépítésekhez és számos felújításhoz, fejlesztéshez biztosítják a szükséges pénzösszegeket, hogy a költségvetés márciusi elfogadásáig zavartalanul folyhasson a munkálatok előkészítése.

Éles vitát váltott ki az iskolák működtetési feladatainak állami kézbe történő átadása. Ez azt jelenti, hogy - bár az ingatlanok továbbra is az önkormányzat tulajdonában vannak - minden feladatot, tehát a karbantartást, felújítást is átveszi az állam. Az önkormányzat továbbra is biztosítja azokat a szolgáltatásokat - pl. az úszásoktatás - az iskoláknak, amelyeket eddig. Az ellenzék egyhangúlag nemmel szavazott. Döntöttek a képviselők arról is, hogy az önkormányzat ötmillió forint értékben mobil kamerákat vásárol a közterület-felügyeletnek, hogy ezzel is hozzájáruljon a rend és a köztisztaság erősítéséhez a kerületben.

Klauzál Gábor halálának 150. évfordulójának tiszteletére a Klauzál Gábor Társaság korábban emlékévvé nyilvánította a 2016-os évet. A rengeteg program megkoronázásaként, a társaság kérésére az önkormányzat határozatban örökítette meg Klauzál Gábor emlékét. "Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testülete kifejezi meggyőződését, hogy Klauzál Gábor nagy szolgálatot tett Magyarországnak és a kerületnek, jelentős szerepe volt a magyar nemzet függetlenné válásában, az ország felemelkedésében, valamint Kistétény gazdasági fejlődésének fellendülésében, ezért megérdemli, hogy az utódok megőrizzék nevét és tetteit emlékezetükben. A Képviselő-testület nagyrabecsülése jeleként tisztelettel fejet hajt Klauzál Gábor emléke előtt." - áll a Karsay Ferenc polgármester által ellenjegyzett határozatban.