Ugrás a tartalomra

Az oltás életet ment

2021. november 12. péntek
A XXII. kerületi Káldor Adolf Szakrendelő tájékoztatja a kerületi lakosokat, hogy intézetükben előzetes regisztrációt követően kizárólag 3. oltást tudnak felvenni.
Az oltás életet ment

Az oltási akcióhéten a szakrendelőben november 22–28-ig, hétfőtől péntekig, munkanapokon 8.00–18.00 óra között, 3 oltóponton összesen napi 400 fő előzetesen regisztrált pácienst tudnak beoltani.

November 29-től december 7-ig, munkanapokon, 2 oltóhelyen napi 250 főt oltanak be, kizárólag a 3. oltással, előzetes regisztrációt követően.

Az oltás miatt elmaradt rendelésekről az előjegyzett betegeket telefonon előre értesítik az időpontváltozásról. A rendeléseket később pótolják.

A kormány által szervezett, november 22–28. között zajló oltási akcióhéten az 1. és 2. körös oltásokra előzetes regisztráció nélkül a kijelölt kórházakban lehet jelentkezni. Bővebb információ: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kormany-oltasi-akciohetet-indit-korhazi-oltopontokon

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést képes okozni. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, míg ez a szám szakértők szerint tízszeres az oltatlanok esetében.