Ugrás a tartalomra

Az önkormányzat elküldte a hibalistát a Kossuth Lajos utca felújítását követően

2021. november 26. péntek
Elkészült a Kossuth Lajos utca felújítása.
Az önkormányzat elküldte a hibalistát a Kossuth Lajos utca felújítását követően

A Budapest Közút Zrt. a november 15-i határidő helyett 20-án végzett a munkálatokkal.

Bár az önkormányzat folyamatosan jelezte a hibákat a kivitelező Budapest Közút Zrt.-nek, azokat nem vették figyelembe, és így nyitották meg a forgalom előtt az utcát.

Karsay Ferenc online fogadóóráján számolt be a feltárt hiányosságokról:

– A kerületnek csak közvetett lehetősége van befolyásolni a munkálatokat, folyamatosan nyomon követtük és jeleztük azokat a problémákat, amelyek, úgy gondoltuk, hogy befolyásolják az átadott útszakasz minőségét. Erről jegyzőkönyvet készített a Városüzemeltetési Iroda, amelyet el is küldtek az illetékeseknek.

Budafok-Tétény polgármestere részletesen ismertette a hibákat:

A Savoyai Jenő térnél és a Kossuth iskola előtt botlásveszélyes a csapadékvíz-elvezetés és az aszfaltburkolat csatlakozása.

A Magdolna utcai BKV-megállóba nem fér be két busz, mert az iskola előtt meghosszabbították a parkolót. Az egymás mögött várakozó buszok feltartják a forgalmat.

Továbbra sem megfelelő a csapadékvíz-elvezetés, ezért esős időben a buszok le fogják fröcskölni a várakozó utasokat.

A SPAR melletti behajtónál botlásveszély alakult ki a hengerelési hiba miatt, illetve itt is probléma a csapadékvíz-elvezetés.

A sérült, szétfagyott útszegélyköveket nem cserélték.

Karsay Ferenc köszönetet mondott a fővárosnak a felújításért, és reményét fejezte ki, hogy a hibákat minél előbb kijavítják.