Ugrás a tartalomra

Az óvodákba is megérkezett a Mikulás

2016. december 24. szombat
Teli zsákkal és varázskarkötővel érkezett a nagy szakállú látogató
Az óvodákba is megérkezett a Mikulás

December 6-án mindenhova megérkezett a Mikulás. Hatalmas piros zsákkal kopogtatott be a Huncutka és a Bartók Tagóvodába is. A gyerekek csillogó szemmel és tátott szájjal várták a híres látogatót.

A Huncutka Tagóvodában az ajándékok átadása előtt az óvónők egy előadással lepték meg az óvodásokat. A Játékország kismackója című mesét adták elő a gyerekeknek. A történet arról szólt, hogy a kis medvebocs nem akart a gyerekek kezébe kerülni, mert félt tőlük. Az erdőben a nyuszival találkozva sok érdekes és tanulságos kalandba keveredett. Az állatok kicsúfolták szegény kis mackót, ezért félelmében elbújt egy beteg kislány cipőjébe. A gyermek, amikor megtalálta, nagyon örült neki és megölelgette. Ekkor jött rá a kis bocs, hogy milyen jó érzés is a gyermeki szeretet. A mese után hatalmas tapsot kaptak az óvónők és a Mikulás is megérkezett, aki sok-sok finomságot hozott az óvodásoknak.

A Bartók Tagóvodába is ellátogatott a Mikulás. Mindenhol énekszóval köszöntötték a kissé megfáradt apót. Idén a finom csokoládé mellé egy varázslatos ajándékot is hozott a nagyszakállú. Minden óvodás egy Mikulás mintájú mágikus karkötőt kapott. A karkötő attól különleges, hogy érintésre rögtön rásimul a gyerekek kezére. A különleges ajándékot versekkel és dalokkal köszönték meg a gyerekek a Mikulásnak.

(Viszkocsil Dóra)