Ugrás a tartalomra

Azbesztmentesítési pályázat

2023. július 25. kedd
Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos azbesztmentesítési pályázatot hirdet lakossági ügyfelei részére.
Azbesztmentesítési pályázat

Az azbesztet a 20. század második felében számos helyen felhasználták, többek között az építőiparban tetőfedésre, burkolásra és szigetelésre. A hajlékony és rugalmas anyag a természetben is előforduló hőszigetelő, tűzálló, savaknak ellenálló és olcsó. Azonban az időjárás és a légszennyezés károsítja, sérülhet a felülete. Ennek következtében rostszálak szabadulnak fel, amelyek a levegőben szállnak. Az azbesztszálak belégzése egészségkárosodást okoz, és többféle betegség kialakulásában is szerepet játszik. Éppen ezért Magyarországon 2005 óta tilos felhasználni az építőiparban az azbesztet.

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos azbesztmentesítési pályázatot hirdet lakossági ügyfelei részére. A támogatást igényelhetik természetes személyek, valamint társasházak, egyházi jogi személyek és lakásszövetkezetek is. Ingatlanonként maximum 400 m2 mennyiségű azbeszthulladék gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanításra történő átadásra van lehetőség.

A pályázatokat keretkimerülésig, de legkésőbb 2023. augusztus 04., 24.00 óráig lehet benyújtani.

A pályázatot kizárólag elektronikusan, sikeres regisztrációt követően, az online felület helyes és teljeskörű kitöltésével, valamint a kötelezően csatolandó mellékletek feltöltésével van mód beadni az https://azbeszt.nhkv.hu felületen keresztül.

A pályázatról bővebben a https://azbeszt.nhkv.hu/azbeszt/ weboldalon olvashat. Ugyanitt érheti el a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumokat is.