Ugrás a tartalomra

Babacsomag az újszülötteknek

2017. január 28. szombat
Régóta nem regisztráltak ennyi újszülött gyermeket Budafok-Tétényben
Babacsomag az újszülötteknek

Tavaly 569 újszülött babát regisztráltak Budafok-Tétényben. A Védőnői Szolgálat szerint évek óta elérhetetlennek tűnt az 500-as születésszám meghaladása.

Az önkormányzat az idei évtől kezdve minden újszülött babának köszöntőcsomagot ad át, melyben a kerület logójával ellátott fürdőlepedő, pocaknadrág, vízhőmérő és egy babanapló található. Utóbbit egy fiatal kerületi művész, Keresztesy Vilma Júlia készítette, hogy az édesanyák a legfontosabb eseményeket szép kiadványba jegyezhessék fel. Január 20-án Szepesfalvy Anna alpolgármester adta át Budafok-Tétény idén született második babájának az ajándékcsomagot.

– Kerületünkben az országos tendenciával ellentétben folyamatosan növekszik a kisbabák száma, ezért a kerület vezetése szeretné jelképes ajándékkal is köszönteni az összes újonnan született kerületi lakost. A többgenerációs együttélés megszűnését követően sok anyuka érzi otthon magányosnak magát gyermekével. Mi szeretnénk, ha tudnák, hogy van kihez fordulniuk. A védőnők, amiben csak tudnak, segítenek, az önkormányzat pedig a babacsomag mellett a rászoruló családoknak egyszeri babakelengye-támogatást is nyújt. Ezek mellett rengeteg családnak és kisbabás anyukának szóló program van a kerületünkben – közölte Szepesfalvy Anna alpolgármester.

Gazsó-Lorencz Sára január 2-án, 3370 grammal és 53 centiméterrel látta meg a napvilágot. A baba édesanyja, Kitti a babacsomag átvételekor elmondta, hogy nagyon örül a praktikus ajándékoknak. A Gazsó család kilenc éve költözött a kerületbe, de a szülők már több évtizede itt élnek. – Nagyon szeretjük ezt a városrészt, imádunk itt élni. A családias környezet és a sok színes program, amelyeken részt szoktunk venni, idekötnek minket – mondta az édesanya. Mint megtudtuk, az egész család rendkívül egészségesen él, sokat sportolnak a gyerekekkel együtt. – Barnabás fiam hároméves, imádja a babaúszást a helyi Hajós Alfréd Tanuszodában, és remélem, a hugicája is élvezi majd a pancsolást a nagy medencében – tette hozzá Gazsó-Lorencz Kitti.

Karsay Ferenc polgármester is gratulált az édesanyának az újabb kistestvér, Sára érkezéséhez. – Nagy öröm számunkra, hogy egyre több baba születik a kerületünkben és nő fel a mi településünkön. Azon vagyok, azon leszek, hogy minden kerületi lakos itthon érezze magát Budafok-Tétényben, ahol mindenki fontos. Bízom benne, hogy Sára is otthonának érzi, tekinti majd Budafok-Tétényt, és így lesznek majd ezzel az ő gyerekei is! – mondta Karsay Ferenc.

Az önkormányzat ajándékcsomagját az újszülött meglátogatásakor a védőnők fogják házhoz vinni. Azok a családok részesülnek a meglepetésben, amelyekben az édesanya a kerületben járt várandósgondozásra, és életvitelszerűen Budafok-Tétényben tartózkodik.

A Promontor TV beszámolója az eseményről:

https://www.youtube.com/watch?v=aVgAq2Ebvs4

(Viszkocsil Dóra)


A nyitóképen: Szepesfalvy Anna alpolgármester, Gazsó-Lorencz Kitti és Sára, Burka Katalin védőnő és Karsay Ferenc polgármester a gyermekorvosi rendelőben