Ugrás a tartalomra

Bajban a HEROSZ Állatotthon

2020. április 21. kedd
Támogatást nyújtott és gyűjtést hirdetett az önkormányzat
Bajban a HEROSZ Állatotthon

A koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatos intézkedések a HEROSZ Budapesti Állatotthon működését is befolyásolják. A hetente átlagosan száz látogatót fogadó, kisállatkertként is működő állatotthont most ideiglenesen be kellett zárni. Budafok-Tétény önkormányzata adománygyűjtő számlát nyitott a megsegítésükre mindamellett, hogy maga is pénzügyi segítséget nyújt az árván maradt állatoknak.

A HEROSZ Budapesti Állatotthon 1991-ben nyitotta meg kapuit a főváros első állatotthonaként, kizárólag adományozó állatbarátok jóvoltából. Két évvel ezelőtt az önkormányzat és az állatotthon között stratégiai partnerségi megállapodás jött létre. A kisállatkertként is funkcionáló állatotthon természetvédelmi területen üzemel, melyet a legkülönfélébb állatok (kutyák, macskák, madarak, teknősök, kígyók, birkák, kecskék, nyulak, rágcsálók) laknak. A gondozás négy szakképzett gondozó segítségével, saját állatorvossal zajlik. A járványügyi előírások miatt a telephelyet az ott dolgozók, és a heti szinten közel száz látogató védelmének érdekében be kellett zárni. Így azonban nem tudnak sem befogadni, sem pedig örökbe adni állatokat, amely számukra a likviditást biztosította.

„Miután nincs örökbefogadás, így nincsenek ehhez kapcsolódó adományok sem, ezért az otthon havi kiadásai még pár hónapig megoldhatók, de ha nem kapunk segítséget, akkor sajnos júniustól az állatotthonnak nem lesz pénze a közüzemi számlák, a rezsi és a bérleti díj kifizetésére” – mondta Szekeres Gábor, az otthon vezetője. A HEROSZ ezért levélben fordult az önkormányzathoz, amelyben segítséget kért. Karsay Ferenc polgármester a jelen helyzetben rendelkezésre álló forrásokat mérlegelve úgy döntött, hogy egyszeri anyagi támogatás formájában a közegészségügyi, védekezési keret terhére segíti a hiánypótló tevékenységet végző alapítványt az átmeneti időszakban. Emellett felajánlotta, hogy az önkormányzat a korábban létrehozott adománygyűjtő számláján elkülönítve számukra is gyűjtést hirdet. Így, akinek lehetősége van segíteni az alábbi számlaszámra utalva, küldheti felajánlását:

Budafok-Tétény adománygyűjtő számla: OTP Bank 11784009-15522001-10040007

A közlemény rovatba, kérjük, azt írják: HEROSZ