Ugrás a tartalomra

Bajnokságot szeretnének nyerni a kosarasok

2022. szeptember 23. péntek
Ferencz Gábort, a Budafoki Kosárlabda Klub elnökét kérdeztük az idei NB I-es szezonról
Bajnokságot szeretnének nyerni a kosarasok

– Most újra az NB I/B Zöld csoportjában szerepelnek. Nehéz szívvel engedték el annak idején az NB I-et?

– Hepp Kupa-győzelemtől és egy nagyon szerethető, erős csapattól búcsúztunk két évvel ezelőtt. Önként léptünk vissza két osztályt, hogy a nehéz gazdasági helyzetben az utánpótlásképzésünk ne sérüljön. Nehéz döntés volt, de megérte, azóta az utánpótláscsapataink rendre a legjobbak között szerepelnek.

– Veretlenül jutott fel a felnőttcsapat az NB II-ből. Milyen lehetőségei vannak a klubnak, és mik az idei célok?

– Több fiatal játékost igazoltunk, akik mind azért jöttek hozzánk, hogy fejlődjenek és beleszokjanak az NB I mezőnyébe. Nem titok, az anyagi körülményeink nem könnyűek. Teljesen amatőr státuszban működik a gárda, ettől függetlenül nem lehet más a célunk, mint a bajnokság megnyerése mind a felnőttcsapattal, mind az U20-as fiatalokkal.

– Mikor lesz az első hazai mérkőzés?

– A Győr együttesét fogadjuk szeptember 30-án, pénteken. A mérkőzés este fél nyolckor kezdődik, előtte háromnegyed ötkor dobják fel a labdát az U20-as mérkőzésen a BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnokban. Várunk mindenkit szeretettel a családias, jó hangulatú mérkőzésekre. Egyelőre ingyenes a belépés nálunk, nagyon bízom benne, hogy nem kell ezen változtatnunk idén sem.

– Mik az álmaik, vágyaik, kívánságaik?

– Szeretnénk lottó ötöst nyerni. De a viccet félretéve, azzal is megelégednénk, ha sikerülne támogatókat találnunk a kerületi vállalkozások, cégek között.

(VH – budafokbasket.hu)