Ugrás a tartalomra

Baráti sportnap Budafok-Tétényben

2022. október 31. hétfő
Lőttek, dobtak, pingpongoztak a Budafok-Tétény Baráti Köröknél
Baráti sportnap Budafok-Tétényben

Ez a nap a sportról, a szórakozásról, az együttlétről szólt e szép október közepi szombaton. A Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének idős tagjai reggeltől délig, igen aktívan töltötték idejüket a Tóth József utcai székházukban, amelynek udvara sportpályává alakult erre a néhány órára.

Fél százan pingpongoztak, dartsoztak, célba lőttek felváltva, élvezve a tétnélküliséget, bár az első három helyezett hatalmas sós perecet vihetett haza jutalmul… Vizi Sándor, a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének elnöke köszöntötte a résztvevőket, kiemelve beszédében, örül, hogy a pandémia miatti két év kihagyás után folytathatják a hagyományt, azaz évente legalább egyszer megrendezhetik sportnapjukat.

– Nagyon népszerűek ezek a sportnapok a tagság körében, mert egy kis vetélkedéssel, mozgással még színesebbé tehetik hétvégéjüket. A sportnak, a táncnak és a közös ebédeknek összetartó, közösségi erejük van, ezért mindig szívesen jönnek barátaink – mondta. A budafok-tétényi szépkorúak ezután puskát és apró nyilakat ragadtak, hogy célozzanak, ütőt fogtak, hogy pingpongozzanak. A versenyszellem az ilyen tét nélküli játéknál is hamar hatalmába kerítette az amatőr versenyzőket, láthatóan élvezték, hogy kicsit kimozdulhattak otthonról, és a remek őszi napsütésben közös élményeket gyűjthetnek, miközben kicsit mozognak, beszélgetnek, egymásért vagy magukért izgulnak. Az egyesület kulturális vezetője, Horváth Zsóka és Zsidákovits Ágoston vezetőségi tag lelkesen járkált a versenyzők között, akiket jó szurkolókként biztattak a minél jobb szereplésre. Az eredményhirdetésen aztán kiderült, ki nyerte a hatalmas pereceket, volt, aki többet is, hiszen több versenyszámban is a dobogóra jutott. A lövészetet a rangidős, a 79 éves Moskál Péter és Mohlné Benke Ágnes, a dartsot Bata Károly és Kozma Ágnes, a pingpongot Bata Károly nyerte, aki a lövészetben is jeleskedett a második helyet megszerezve. Ő büszkén mesélte, hogy mindene a sport, rendszeresen pingpongozik, s nagy futballrajongóként a Budafok és a Fradi szurkolója.

A frissítő mozgás után fehér asztalnál, babgulyás mellett pihenhették ki magukat a sportos szépkorúak.

(temesi)