Ugrás a tartalomra

Vigyázz, kész, tűz!

2020. március 31. kedd
Lövészet a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete kupasorozatán
Vigyázz, kész, tűz!

Harmadik állomásához érkezett a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének kupasorozata február 29-én, melyre idén már tíz csapat nevezett be. A versenyzők fegyverekkel a kezükben álltak egymás mellett a lőtéren, a 20 méternyi távolságra kiküldött lőlap előtt, majd célzás után tüzeltek.

A négy állomásból álló kupasorozat egyik legizgalmasabb sportága a lövészet. Az indulók nagy várakozással érkeztek a verseny előtti napokban meghirdetett gyakorlásokra, hiszen enélkül senki nem vehetett részt a versenyen. A Tétény Promontor Polgári Lövész Egylet már húsz éve vállalja az MCM sportpisztoly-lövészverseny lebonyolítását a Kossuth Lajos utca 60. szám alatti lőtéren. A versenyző csapatok külön-külön négyes bontásban léptek a lőtér területére, ahol rövid eligazítást tartottak az egylet munkatársai, ezután következhetett az öt bemelegítő lövés. A versenyen a 20 méter távolságra kiküldött lőlapot kellett minél pontosabban eltalálni. A lőállásba elhelyezett távcső segítségével bármikor ellenőrizhették a versenyzők a lövések pontosságát, így menet közben tudtak korrigálni. A cél az volt, hogy húsz értékelt lövésből minél több köregység gyűljön össze. Nemcsak a csapatok, hanem a versenyzők is külön-külön küzdöttek a legjobb eredményért.

A kupasorozat lövészversenyét a Ri-Car II-es csapata nyerte meg. Második lett a Ri-Car I-es csapata, a bronzérmet a Volvo Ivanics csapata vihette haza. Egyéni versenyben a hölgyek közül Babrányi Lilla, a férfiak közül pedig Pahocsa László bizonyult a legjobb lövőnek és vehette át az aranyérmet. A nyerteseknek a kupákat és az érmeket Szabó Imre, a Tétény Promontor Polgári Lövész Egylet elnöke, valamint Vizi Sándor, a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének elnöke adta át. A Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének kupasorozata március 28-án, szombaton a BMTE-pályán ér véget, amikor a csapatok labdarúgásban mérik össze tudásukat. Ekkor dől el, hogy 2020-ban ki viheti haza a vándorkupát.

(Viszkocsil Dóra)