Ugrás a tartalomra

Bemutatkozott a barossi iskola

2024. május 29. szerda
Gálaműsorral szórakoztatták a szülőket a diákok
Bemutatkozott a barossi iskola

A közös játék örömét mutatták be műsorszámaikban a Baross Gábor Általános Iskola diákjai április utolsó napján a Klauzál Házban. A gyerekek sok év kihagyás után álltak ismét színpadra, hogy produkcióikkal bemutatkozzanak a szülőknek, nagyszülőknek és társaiknak.

– Oly régen vártunk már arra, hogy együtt legyünk. Oly régen vártuk, hogy a képzelet, a művészetek szárnyán kicsit álmodozzunk, visszarepítsük magunkat a gyermekkorba – köszöntötte a vendégeket a program szervezője, a lírai összekötő szövegek megalkotója, Horváth Erika igazgatóhelyettes.

Az iskola igazgatója, Kisbenedek Katalin arról beszélt az egybegyűlteknek, hogy a műsorban szerepelő osztályok, a csak erre az alkalomra szerveződő csoportok és az egyéni szereplők is hosszú heteken keresztül készültek erre az alkalomra.

– A gyerekeink nem színészek és nem profi táncosok, a pedagógusoknak nincsen rendezői, illetve koreográfusi végzettsége, így, ha néha egy-két hiba belecsúszik a produkcióba, azt nézzék el nekik – kérte a közönség soraiban helyet foglaló hozzátartozóktól az intézmény vezetője, aki kiemelte, hogy a felkészítők és a gyerekek célja az, hogy élményt adjanak és bemutassák, milyen is a barossi iskola.

A „Játsszunk most együtt…” mottónak megfelelően a tizenhat műsorszám között volt Zsákos- (8.a, b), Konga- (4.a) és Börtöntánc (3.b, 7.b), Bajor sörtánc (6.a), ötletes Ritmusjáték (4.b) és Kandúr-iskola (3.a). Színpadra álltak a Pál utcai fiúk (5.a) és a Komáromi kisleány (1.a), az 1.b-sek pedig a Reggeli harmat, a 6. évfolyam a Bird set free című dalt adták elő. Az est folyamán többek között elhangzott egy Romhányi-vers és Nógrádi Gábor egyik írása, valamint hegedűjáték is felcsendült, négy kislány pedig Lados Lilla zenetanár felkészítésének köszönhetően egyénileg és trióban furulyázott.

Végezetül a negyedik évfolyam az Orgona ága című dallal az édesanyákat köszöntötte a közelgő Anyák napja alkalmából.

Tamás Angéla