Ugrás a tartalomra

Bemutatták Priska József Tamás összegyűjtött verseit

2022. március 01. kedd
A Kommunizmus áldozatainak emléknapján mutatták be Sulyok László író-szerkesztő legújabb kötetét, amely Priska József Tamás ’56-os szabadságharcos összegyűjtött verseit tartalmazza.
Bemutatták Priska József Tamás összegyűjtött verseit

Sulyok László kiváló költőként jellemezte Kisfarkast. A kötet gerincét a börtönben írott versek jelentik, de egészen a 2000-es évek elejéig alkotott költeményei is szerepelnek benne. A szerző a kötetet mindenkinek ajánlja, azoknak is, akik nem mentek át annyi szenvedésen, mint a költő, mert a versek jó része nem forradalmi hangulatú, hanem igazi lírai alkotások: az első szerelméhez és a később megismert feleségéhez írt verseket is tartalmazza a kötet.

A kerületünk egykori lakójának, díszpolgárának verseit tartalmazó kötet Budafok-Tétény önkormányzata kiadásában jelent meg.

A könyvbemutatón Németh Zsolt országgyűlési képviselő is részt vett, és elmondta, hogy Priska József Tamás mely versei voltak rá a legnagyobb hatással.

A beszélgetés után Sulyok László dedikálta a Lesz majd neved című verseskötetet, valamint első könyvét is, a Kisfarkas a forradalomban címűt.

Mindkét kötet megvásárolható a Klauzál Ház információs pultjában, valamint a Magdolna Udvarban.