Ugrás a tartalomra

Bent maradtunk az NB II-ben

2019. május 11. szombat
A Tiszakécske ellen meglett a bennmaradás, de Zalaegerszegen négyet kaptunk
Bent maradtunk az NB II-ben

Most már matematikailag is biztos a BMTE bennmaradása a labdarúgó NB II-ben, miután május elsején – stílszerűen kemény munkával ünnepelve a munka ünnepét – 1-0-ra legyőztük a Duna Aszfalt névre hallgató Tiszakécskét, Kulcsár Kornélnak a 79. percben szerzett góljával. Azt vasárnap – csak hogy ne örülhessünk túl sokáig a sikernek – jött a 4-1-es vereség Zalaegerszegen…

„Az igazság az, hogy számszakilag csak május elsején, tehát a Tiszakécske legyőzésével vált biztossá NB II-es tagságunk meghosszabbodása, de valójában már egy hónappal korábban elkezdhettük a tervezgetést az új szezonra, hiszen április elsején már tizenkét ponttal, úgymond, a vonal fölött voltunk” – mondta lapunknak Csizmadia Csaba, a Budafok játékosedzője, aki persze csak papíron játékos, valójában már visszavonultnak tekinti magát. – „Ez persze nem jelenti azt, hogy elkényelmesedtünk volna, egyáltalán nem feltett kézzel utaztunk el Zalaegerszegre, más kérdés, hogy a második és a harmadik gól olyan szép akcióból esett, hogy azt aligha tudtuk volna elhárítani. De a 4-1-es végeredmény csalóka, nincs ekkora különbség a két csapat között.”

Ekkora nincs, de valamekkora azért van, és az az igazság, a bajnokcsapattól kikapni nem szégyen. Mert a ZTE-nek éppen ez a győzelem (azaz legalább egy pont) kellett ahhoz, hogy ünnepelhesse az aranyérmet. A gólunkat egyébként Micsinai szerezte a 26. percben Kovács Dávid előkészítése nyomán, remek 20 méteres lövéssel.
Akárhogy is, 41 ponttal a 14. helyen áll a Budafok, s mivel a 37. fordulóban a bennmaradásért küzdő, 17. helyezett Balmazújvárost fogadjuk, majd az utolsó körben a már kiesett, tökutolsó Monorhoz megyünk látogatóba. Egész tisztességes pontmennyiség gyűlhet össze a zárásig.

„Sokkal jobban állunk, mint tavaly ilyenkor, amikor csak az utolsó fordulóban sikerült biztosítanunk a bennmaradást„ – fogalmazott „Czizi”. – Igaz, az NB II-ben nincs könnyű mérkőzés, de nem a valóságtól elrugaszkodott feltételezés, hogy még hat pontot hozzátehetünk az eddigi 41-hez. Amúgy már megkezdtük a tervezgetést az új szezonra, bár hivatalosan még nem biztos, hogy én maradok az edző, hiszen június 30-án lejár a szerződésem. De reménykedem...”

Már folyik a szerződések meghosszabbítása, a házi gólkirály Kovács Dávidnak például nem is kell prolongálnia, hiszen élő szerződéssel rendelkezik. De a vezetőség erősítésen gondolkozik, hiszen Budafokon a folyamatos előrelépés a cél.

(Ch. Gáll András)