Ugrás a tartalomra

Biztonságban indulhat a nevelési év a kerületben

2020. augusztus 20. csütörtök
A nevelési év és a tanév kezdetéhez közeledve az érintett intézmények vezetői tartottak megbeszélést, melynek célja a szükséges járványügyi intézkedések megbeszélése, a lehető legbiztonságosabb évkezdet biztosítása volt.
Biztonságban indulhat a nevelési év a kerületben

Augusztus 19-én a Városházán tartottak megbeszélést a Helyi Operatív Törzs, a Polgármesteri Hivatal, valamint az érintett kerületi intézmények képviselői. A tanácskozás célja az volt, hogy a bölcsődéket, az óvodákat, továbbá az iskolai étkeztetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott intézkedési tervvel összhangban, a gyermekek, szüleik és a dolgozók biztonságát kiemelten kezelve működtethessék szeptember elsejétől is.  

A vezetők beszámoltak arról, hogy mind a tagóvodákban, mind a tagbölcsődékben megtörtént a szokásos évi nagytakarítás, valamint kézfertőtlenítőket helyeztek ki minden intézményük bejáratánál. A bölcsődékben nincs klímaberendezés, az óvodai eszközök tisztítását soron kívül rendelik meg. Rögzítették: az óvodákban és bölcsődékben a reggeli és délutáni átadáskor, szülőkkel való érintkezés idején kollégáik számára kötelező a szájmaszk használata.

Ugyanígy kötelező a maszkviselés az iskolai étkezőkben is, ahol a konyhai dolgozók részére plexi védőmaszkokat szereztek be.

Mindenhol rendelkezésre áll kellő számú dolgozó, így a vonatkozó szabályok betartása biztosítható.

A Védőnői Szolgálat iskolavédőnői közreműködnek az iskolai egészségügyi ellátásban, és az iskolák tájékoztatást kapnak az elkülönítő helyiségek helyes és szakszerű használatáról is, aminek egy esetleges megbetegedés esetén nagy jelentősége lehet.

Tekintve, hogy az önkormányzat rendelkezik maszk- és tisztítószerkészletekkel, ezért minden intézményvezetőtől várják a visszajelzést, amennyiben szükségük van ezekre a biztonságos évkezdethez.

Gadácsi Miklós, a Helyi Operatív Törzs vezetője elmondta, folyamatosan zajlanak az ózongenerátoros fertőtlenítések is a kerületi intézményekben, ami hatékonyan egészíti ki az általános takarítást.

Biztonságban indulhat a nevelési év a kerületbenBiztonságban indulhat a nevelési év a kerületben