Ugrás a tartalomra

Bronzérem a diákolimpián

2017. április 10. hétfő
Budafoki iskolások úszósikere a legjobbak között
Bronzérem a diákolimpián

A Kolonics iskola kis úszói újabb sikert értek el Debrecenben, az Országos Úszó Diákolimpián, amelyen a harmadik helyen végeztek márciusban. Legközelebb a szárazföldön bizonyíthatnak az intézmény ifjú sportolói, a Budapest Mezeifutó Diákolimpián.

Szép volt, lányok, hajrá, Kolonics! – így köszöntötték osztálytársaik a verseny utáni első tanítási napon az úszósikereket elért diákokat.

– Az úszás a legnépszerűbb sportágak közé tartozik a diákolimpikonok között, idén is több mint huszonegyezer sportoló indult a kerületi, városi és megyei versenyeken – fogadta érdeklődésünket Dudarné Csillag Mónika testnevelő tanár, aki elkísérte tanítványait a debreceni diákolimpiai országos döntőre, amelyen másfél ezer sportoló kvalifikálta magát a legkisebbektől a legidősebbekig. – A sok budapesti iskola közül csak a legjobb három juthatott az országos döntőbe, ezért is értékes, hogy a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola második korcsoportos lánycsapata a harmadik helyen végzett, és a legjobb lett a budapesti csapatok közül.

– Kik alkotják a bronzcsapatot?

– Takács Petra, Schmidtka Bori, Nagy Emese és Revuczky Anna, akiknek a lap hasábjain keresztül is szeretnék gratulálni.

– Mikor és hol versengenek legközelebb a Kolonics-diákok?

– Március 29-én Csepelen. a Budapesti Mezeifutó Diákolimpián bizonyíthatják rátermettségüket és ügyességüket az iskola tanulói. Reméljük, ott is sikeresek és eredményesek leszünk, s újra elhangzik a szép volt, lányok, hajrá, Kolonics!

(temesi)