Ugrás a tartalomra

Búcsú az iskolától

2019. május 22. szerda
Százhetvennyolc középiskolás ballagott el idén Budafok-Tétényben
Búcsú az iskolától

Négy kerületi intézményből összesen 178 középiskolás ballagott el idén. Budafok-Tétény önkormányzata most is ajándékcsomaggal lepte meg a végzős diákokat.

Május 3-án a reggeli órákban ünneplőbe öltöztek a Budai Nagy Antal Gimnázium és a Soós István Borászati Szakközépiskola diákjai. A gimnáziumban három osztály búcsúzott az iskolájától. A feldíszített termeken még egyszer utoljára végigsétáltak az érettségi előtt álló tanulók, majd az udvaron helyet foglaltak. Manolovitsné Erdőközi Orsolya, az intézmény igazgatója köszöntötte a diákokat és a szülőket, nagyszülőket, hozzátartozókat. „Még gyermekként érkeztetek az iskolába, most pedig már felnőttként hagyjátok el a második otthonotokat. Sok nehéz önálló döntést kell majd meghoznotok, de én biztos vagyok benne, hogy ez menni fog nektek.” A végzős osztályok nevében egy-egy diák elköszönt az iskolától és a tanároktól, majd felkötötték a szalagokat az intézmény zászlójára.

Németh Zoltán és Zugmann Péter alpolgármesterek átadták az önkormányzat által összeállított ajándékcsomagot minden ballagó diáknak. Az önkormányzat jóvoltából idén a négy középiskolánkban az érettségizőknek kiosztott csomagban ajándékutalvány, egy power bank (külső akkumulátor) és egy szerencsetoll. A csomaghoz mellékeltek egy levelet is, amelyben Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a végzős diákokat. A Soós István Borászati Szakképző Iskolában is elballagtak a diákok. Földesi Gyula, az intézmény vezetője arra biztatott minden ballagót, hogy saját szerencséje, boldogulása érdekében folytassa tanulmányait. A hagyományos ballagási rendezvény (a „C” szög beverése) után a ballagók átsétáltak a Záborszky Pincébe, ahol elbúcsúztak a kerület pincéitől.

A nap végén a Kempelen Farkas Gimnáziumban is elballagtak a diákok. A rendezvényen részt vett Karsay Ferenc polgármester is. Békefi Gábor igazgató nyugodt szívvel engedte el a két végzős osztály tanulóit, hiszen ahogy fogalmazott, mi nyolc év alatt felkészítettük őket az élet kihívásaira. A diákok búcsúbeszédeit sokan megkönnyezték. Az iskolai szalag felkötése után egy-egy szál rózsával köszönték meg a diákok a pedagógusoknak és a szülőknek azt a sok áldozatos munkát, amivel segítették a tanulmányaikat az elmúlt években. A színes léggömbök elengedésével új fejezet kezdődik a fiatalok életében. Május 4-én aTomori Pál Magyar-Angol Két tanítási nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumból is elballagott egy osztály.

(Viszkocsil Dóra)