Budafok-Tétény az élen: nagyot durrant idén a Törley Dijonban
Az Effervescents du Monde-on elért eredmény is bizonyítéka annak, hogy megfelelő technológiai és szakmai felkészültséggel, odaadással nagyobb mennyiségben is lehet sokak számára kedvelt, elérhető áru pezsgőt készíteni és forgalmazni nemzetközi szinten is elismert minőségben – nyilatkozta a sikert kommentálva a budafokteteny.hu-nak Lőrik Tamás, a Törley Pezsgőpincészet Kft. termékmenedzsere.
Idén november 18 és 20 között, 13. alkalommal rendezték meg a nemzetközi Effervescents du Monde pezsgőversenyt, a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is a Lycée Le Castelnél, a franciaországi Dijonban. A több mint 100 szakértő bíráló az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizte a 26 országból nevezett pezsgőket. 622 minta érkezett és összesen 207 érmet osztottak ki, 31 aranyat és 176 ezüstöt. A nevezett magyar termékek közül összesen hármat tüntettek ki éremmel, mindhárom palackban erjesztett pezsgő: az első a Törley Orfeum Rosé Sec, a második a Louis François & Co Pinot Noir Rosé Brut Nature 2011, a harmadik pedig a Hungaria Extra Dry.
Lőrik Tamás a budafokteteny.hu-nak úgy fogalmazott, egyértelműen Budafok-Tétény sikereként értékelhető a franciaországi elismerés, hiszen 100 százalékban a Budafokon anno Törley József által tökéletesített technológia kapott ezúttal is kitűnő minősítést a nemzetközi megmérettetésen. A nyertes pezsgőkkel kapcsolatban elmondta, a cég kínálatában a legújabb tag az Orfeum Rosé Sec, amely 10-12 hónapos palackos érlelés után szűrve seprőtelenített technológiával készül. A „Louis François & Co. Pinot Noir Rosé Brut Nature Nyerspezsgő 2011” színe elegáns rózsaszínben játszik és megidézi a narancshéj ízét-illatát is, kifejezetten pezsgő gourmandoknak ajánlják. A különlegesen száraz Hungaria Extra Dry pedig kerek savaival, telt, diós illatával és éjszakai fényeket idéző színével elmossa a gondokat – állítják az esemény kapcsán kiadott közleményükben.
További részletek: