Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény Önkormányzata negyedjére is ellőtte a startpisztolyt

2023. január 16. hétfő
Új honlappal és megújult lebonyolítással indították el ismét a Részvételi Költségvetést
Budafok-Tétény Önkormányzata negyedjére is ellőtte a startpisztolyt

Január 16-án megújult, felhasználóbarát honlappal, módosított lebonyolítással indult el immáron negyedik alkalommal Budafok-Tétényben a Részvételi Költségvetés. A kerület már rutinos a kiírásban, az eddigi három alkalom kiemelkedő figyelmet kapott nem csak a kerületi lakosoktól, hanem számtalan önkormányzattól is. Az összesen 300 millió forintos keretösszegre bármely kerületi lakos pályázhat.

Budafok-Tétény Önkormányzata – a korábbi Részvételi Költségvetések sikerét látva – még tavaly októberben döntött a most induló, negyedik etap megvalósításáról. Az eddig három évadot megért kiírás során – a kerületiek által beküldött és megszavazott – ötletek, több, mint kétharmadát már megvalósította az Önkormányzat, melyek közül többet, plusz forrásokkal is támogatott.

„Bár a gazdasági környezet, az elszálló energiaárak számtalan önkormányzatnál elvonáshoz vezettek, mi, itt Budafok-Tétényben, szigorú gazdálkodással, bizalmunkkal és hitünkkel a Részvételi Költségvetés irányába úgy gondoltuk, hogy negyedjére is a lakosság kezébe szeretnénk adni a döntés jogát. Én abban bízom, hogy így ismét olyan projektek valósulhatnak meg, melyek az itt élők valós igényeit tükrözik, életüket teszik kényelmesebbé szebbé biztonságosabbá, mint például kutyafuttatók, játszóterek, gyalogátkelőhelyek felújítása, kiépítése –, melyek az itt élők valós igényeit tükrözik, ezáltal kényelmesebbé, szebbé és biztonságosabbá téve életünket  – mondta el Szepesfalvy Anna, Budafok-Tétény alpolgármestere és a projekt felelőse.

Az idei évben a lakosság kéréseinek eleget téve ráadásul több változást is eszközölt az Önkormányzat. Teljesen megújult a kozossegrekapcsolva.hu weboldal, mely így korszerű, felhasználóbarát, áttekinthető és még biztonságosabb weboldalként várja az érdeklődőket, ötletbeadókat és szavazatot leadókat, illetve tovább egyszerűsítettük a regisztrációs folyamatot is.

Az idei kiírásban tematikus kategóriákat vezettünk be, ezek a "Fenntartható Budafok-Tétény", "Élhető Budafok-Tétény" és "Otthonunk, Budafok-Tétény" elnevezésre hallgatnak. A pályázható keretösszeg idén is 300 millió forint lesz. Az Önkormányzat az ötletbeadást a mai naptól, 2023. január 16-tól, egészen 2023. március 6-ig várja. Eredményhirdetésre – előreláthatólag – május elején kerül majd sor.