Hírek

Budafok-Tétényben idén is fellobbannak a székely szolidaritás jelképes lángjai, ezúttal a Városháza dísztermében - HELYSZÍNVÁLTOZÁS a viharos időjárás miatt!
Október 29-én a székely autonómiáért gyújtanak jelképes őrtüzet, gyertyalángokat a Városháza dísztermében. Az önkormányzat 15.30-tól mindenkit szeretettel vár az eseményre!
2017-10-29

A Budafok-Tétény Önkormányzata által eredetileg a Tóth József utca és a Kossuth Lajos utca sarkánál lévő dombon kívánta idén is őrtűzgyújtással jelezni a székely autonómiatörekvések melletti kiállását. A viharosra fordult időjárás, az erős széllökések miatt (vörös riasztás van érvényben) a rendezvényt új helyszínen, zárt térben, a Városháza dísztermében tartják meg.

 

Székelyföldön a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére a magyar pártok és politikai szervezetek összefogásával október 29-én este, román idő szerint 17.30-kor (magyar idő szerint 16.30-kor) őrtüzekkel világítják ki a régió történelmi határait. Őrtűz helyett a jelképes gyertyagyújtásra a budafok-tétényi rendezvényen is a székelyföldi eseménnyel egyidőben, 16.30-kor kerül sor (1221, Városház tér 11., díszterem).

 

A székely zászlót Magyarországon elsőként kitűző Budafok-Tétényi Önkormányzat rendezvényén ünnepi beszédet mond az esemény fővédnökeként Szabolcs Attila, Budafok-Tétény parlamenti képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke, Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke, Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja, és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is.

 

 

A szervezők mindenkit szeretettel várnak ma 15.30-tól a Városháza dísztermében!

 

A témával kapcsolatban az M1 Ma reggel című műsorának vendége volt a mai budafok-tétényi rendezvény egyik meghívott szónoka, Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke is.

A beszélgetés (a videóban 3.50-től) ITT nézhető meg.