Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétényben tartott előadást az Országgyűlés elnöke

2017. május 26. péntek
Kövér László házelnök a Klauzál Házban tartott fórumon azt hangsúlyozta, a jövőnk a tét, a tömeges és ellenőrizetlen migráció létében fenyegeti az egész európai kultúrát, Magyarország és a magyar nemzet érdekeivel ellentétes.
Budafok-Tétényben tartott előadást az Országgyűlés elnöke

A szerdai rendezvényen az Országgyűlés elnökét és a megjelent hallgatóságot elsőként Németh Zoltán alpolgármester és Karsay Ferenc polgármester köszöntötte, majd Szabolcs Attila, a kerület országgyűlési képviselője mondta el gondolatait. A fórumon fölszólalt Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is, aki azt hangsúlyozta, döntő jelentőségű, hogy nemzeti sorskérdéseink ügyében megfelelő tájékoztatást kapjanak a magyar emberek. A migráció kérdése is ilyen, ezért is nagy jelentőségűek a nemzeti konzultációs fórumok, köztük a budafok-tétényi rendezvény is.

Ha mi, magyarok most nem tudunk megálljt parancsolni a migrációs nyomásnak, ha nem tudjuk megvédeni az európai keresztény kultúrát, a közös szellemi-kulturális értékeinket, akkor nem csupán a nemzeti szuverenitásunkat veszítjük el, hanem a keresztény hagyományokra épülő Európa jövője válik kérdésessé – mondta a budafok-tétényi fórumon az Országgyűlés elnöke. A mintegy háromórás rendezvényen az előadását követően a házelnök a jelenlévők több tucatnyi, írásban feltett kérdésére is egyenként válaszolt. Kövér László úgy fogalmazott: ma hazánkra nézve a legfenyegetőbb probléma a migráció és annak brüsszeli kezelése. A kormány ennek a megállítására, a nemzeti érdekeink megvédésére törekszik – tette hozzá a teltházas fórumon az Országgyűlés elnöke.

A kormány intézkedései azt a célt szolgálják, hogy egy olyan társadalmat építsünk, erősítsünk és hagyjunk az utódainkra, amelyik egy valódi közösség, egy valódi nemzet, amelynek vannak értékei. Ezek az értékek az alaptörvényben is bele vannak foglalva – mondta a házelnök. Kövér László a migrációs válságról azt is mondta: egy újkori, szerintük mesterségesen gerjesztett népvándorlásról van szó, amelyben szándékosan összekeverik a menekülteket és a jobb létért Európába jönni akaró gazdasági migránsokat és azokat, akik azért érkeznek, hogy “aláássák a biztonságunkat”. Brüsszel felső korlát nélküli betelepítési elképzelése a házelnök szerint az EU-tagállamok szuverenitását gyengíti.

Minél több döntési jogkört vesznek el a nemzeti kormányoktól és telepítenek Brüsszelbe, az emberek választása saját kormányukról annál jelentéktelenebb, “mert a végén nem döntenek semmiről” – fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Kövér László azt mondta: a “Soros György által pénzelt és politikailag támogatott” migráció célja, hogy gyökértelen, manipulálható tömeggé tegyék azt az európai népességet, amely ma még közösségbe – gyülekezetekbe, családokba, nemzetekbe – szerveződik. Úgy vélte, e folyamat hátterében olyan gazdasági érdekek húzódnak meg, amelyek korlátlan érvényesítése előtt az európai nemzetállamok és a magyar kormány 2010 és 2017 közötti politikája akadályt jelentenek.

Kövér László házelnök a fórumot követően exkluzív interjút adott a Promontor TV-nek: