Budafok-Tétényi felhívás a Kárpát-medencei magyar települések önkormányzataihoz, polgármestereihez

2015. március 25. szerda
Egyre kritikusabb a helyzet Kárpátalján. A magyar családok jelentős részének a megélhetése került veszélybe az ukrajnai háború, a nehéz gazdasági helyzet miatt.

Ezért Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata a március 5-ei testületi ülésen egyhangúan döntött arról, hogy egymillió forintot adományoz az Ökumenikus Segélyszervezetnek a kárpátaljai magyar lakosság számára, humanitárius segítségnyújtás céljából. Másnap, március 6-án Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata adománygyűjtési akciót indított. Felhívásban fordult a kerület lakosságához, valamint a Budafok-Tétényben működő civil szervezetekhez, egyházi közösségekhez, vállalkozásokhoz, hogy pénzfelajánlásaikkal segítsék a kárpátaljai magyar gyermekek iskolai étkeztetésének támogatását.

Az adomány érintettekhez való eljuttatásában a Budafok-Tétényi Önkormányzat partnere a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

Számlaszáma: HU 32-11705008-20464565-00000000
A közlemény rovatba: "a csatlakozó település neve - Kárpátaljáért"
(Részletek: http://www.segelyszervezet.hu/hu/atutalas-es-csekk)
A kerület vezetése, április 30-ig meghosszabbítja a gyűjtést.

A kihelyezett adománygyűjtő ládák helyszínei a kerületben:
Campona Bevásárlóközpont - első emeleti étkezdék, Klauzál Ház – ügyfélszolgálati pult, Budafoki 1-es Posta – ügyféltér, XXII. kerületi Okmányiroda (Promontor Udvar)– ügyféltér, Budafok-Tétény XXII. kerület Budapest Önkormányzata – porta.

A mai budapesti megbeszélésen arról is megegyezett Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere és Brenzovics László a KMKSZ elnöke, hogy Budafok-Tétény polgármestere felhívással fordul a Kárpát-medence magyarlakta településeinek önkormányzataihoz, hogy a Budafok-Tétényi kezdeményezéshez csatlakozva, hozzanak hasonló karitatív felajánlásokról szóló testületi határozatokat, és szervezzenek településükön hasonló adománygyűjtő akciókat.

A felhívást a megbeszélést követő sajtótájékoztatón látta el kézjegyével, Karsay Ferenc polgármester és Brenzovics László, KMKSZ elnök.

Ehhez nem sokkal később elsőként csatlakozott támogató aláírásával Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, a Nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke.

Budafok-Tétény, 2015.március 25.

Kapcsolódó anyagok:

http://www.hirado.hu/2015/03/30/segitenek-a-magyar-telepulesek-a-karpataljaiaknak/

http://www.promontortv.hu/2015/03/16/adomanygyujtes-a-karpataljai-magyaroknak-2/

http://www.promontortv.hu/2015/04/03/mezokaszony-lehet-a-tamogatando-karpataljai-kistelepulese-budaf...

http://www.promontortv.hu/2015/04/03/budafok-tetenyi-felhivas-a-karpat-medencei-magyar-telepulesek-o...