Ugrás a tartalomra

Budafoki Angyalok Nagytétényben

2024. január 03. szerda
Jótékonysági nap a Kohász-sporttelepen
Budafoki Angyalok Nagytétényben

December 10-én, vasárnap benépesült a Nagytétényi Kohász sporttelepe, a Budafoki Angyalok Alapítvány szervezésében jótékonysági napra várták a rászorulókat hideg és meleg étellel, használt ruhákkal, és kuriózumként három kedves fodrász hölggyel. Szívet melengető órák voltak...

A Budafoki Angyalok Alapítványt három éve kezdeményezte Nemes Ágnes, aki ma is a motorja a szerveződésnek, amelynek küldetése a kerületben nehéz helyzetben lévők segítése, támogatása. Az alapítvány december 10-én karácsonyi adománynapot szervezett az Angeli úti Nagytétényi Kohász-sporttelepen, téli női-, férfi- és gyerekruhák, háztartási eszközök, játékok vártak a rászorulókra, no meg természetesen meleg étel és karácsonyi élelmiszer-hidegcsomagok.

Az igazi meglepetés, sőt, szenzáció azonban három fodrász kisasszony, köztük Kitty és Kata „performansza” volt, a hajszobrászok délelőtt tíztől délután egyig várták ünnepi hajvágással és frizurakészítéssel a klienseket, akik között fiatal és kevésbé fiatal hölgyek, sőt, kisfiúk is voltak. Kittyék természetesen pro bono, azaz térítésmentesen nyírtak, fazoníroztak, bodorítottak, szárítottak.

„Havonta tartunk adománynapokat, fodrászaink vannak, szolgáltatásokat nyújtunk, pedikűrözést, ételcsomagokat, meleg ételt adunk, gyereknapot szervezünk, és minden ingyenes, magától értetődően – mondta az egyes számú budafoki angyal, Nemes Ágnes. – Ez a vasárnap már a karácsonyhoz kötődött, pár nappal a Mikulás-ünnepségünk után, ahol hatszáz gyereket láttunk vendégül. Mindent saját pénzünkből állunk, támogatást nem kapunk, illetve anyagiakat a támogatóinktól kapunk. Korábban más alapítványokban dolgoztunk, és most itt, a Budafoki Angyalok Alapítványban egyesítettük három éve az erőinket. Harminc éve itt dolgozom Nagytétényben, és most már itt is lakom.”

Az Óhegy Étteremnek és Borhi József tulajdonosnak köszönhetően százhúsz adag meleg ebéd és hatvan hidegcsomag várta a rászorulókat. A másik helyiségben pedig a használt ruhák között válogathattak azok, akiknek nem jut vadonatújra.

Közben megérkezett Karsay Ferenc polgármester is, aki kötelességének érzi a részvételt az effajta jótékonysági eseményeken.

„Kisváros vagyunk a nagyvárosban, ebben a jelmondatban kódolva van, hogy az emberek sokkal jobban odafigyelnek, vigyáznak egymásra, mint esetleg Budapest más részein, szolidárisak, segítőkészek, és ha valahol baj van, akkor a segítség is gazdagabb – mondta a városvezető. – Ilyenkor, karácsony táján feltámad az emberekben az a belső késztetés, hogy szeretnénk segíteni mindenkinek, aki nálunk elesettebb. Múlt héten Budafokról jelentkeztünk, akkor a görögkatolikus egyház jótékony élelmiszerosztásán voltunk, és szombaton, kilencedikén is volt a kerületben több helyen efféle esemény. Ez a mai hihetetlenül jól szervezett akció a Budafoki Angyalok által, itt még fodrászat is működik, ami a mai világban szinte luxus, és nem mindenki engedheti meg magának.”

Karsay Ferenc köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vesz ebben az akcióban, amely mögé pártállásra való tekintet nélkül az önkormányzati képviselők is odaálltak. Bizonyítva, hogyha jó és nemes az ügy, akkor létrejöhet a pártokon átívelő összefogás.

Ch. Gáll András