Ugrás a tartalomra

Budafoki atlétáknak is szurkolhattunk a vb-n

2023. augusztus 29. kedd
Országos csúcs, egyéni rekord, tisztes helytállás
Budafoki atlétáknak is szurkolhattunk a vb-n

Remekül helytálltak a budafoki versenyzők a budapesti atlétikai világbajnokságon. Csúcsot hozott a Molnár Attila, Kéri Bianka, Wahl Zoltán, Molnár Janka négyes a 4x400 méteres vegyes váltóban. Az országos csúcson több mint három másodpercet javítva a tizedik helyen végzett a csapat a szombati nyitónapon, az előfutamban. Később kiderült, hogy a döntőhöz az írek megelőzésére lett volna szükség, összesítésben ugyanis az ő eredményük lett a nyolcadik.

A női 400 méteres gátfutó számában Molnár Janka nem jutott ugyan az elődöntőbe, de a futamában a hetedik helyen ért célba 56.21-es idővel, s összességében a 30. helyen végzett a 41 indulóból. Bár Janka nem volt elégedett az eredménnyel, az mégis beszédes, hogy a legjobb időt a futamában 53.39-cel a holland Femke Bol érte el, s az Európai Atlétikai Szövetség közlése szerint ez volt minden idők leggyorsabb világbajnoki előfutama ezen a távon.

A férfi 200 méter előfutamaiban Wahl Zoltán 20.90 másodpercre javította egyéni legjobbját, futamában ötödik helyen zárt, összesítésben a 40. helyen végzett.

A szintén budafoki, de most Tatabányán versenyző távolugró Lesti Diána sajnos messze elmaradt legjobbjától, így a fináléba jutásra nem volt esélye, de szintén büszkék lehettünk arra, hogy versenyzett a budapesti atlétikai világbajnokság nyitónapján.

(VH)