Ugrás a tartalomra

Budafoki fáklyás felvonulás

2021. december 20. hétfő
December 17-én ismét megtartották a hagyományos Budafoki Betlehemes sétát.
Budafoki fáklyás felvonulás

 

 

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt program pénteken a Szent Lipót-plébániatemplomtól indult, ahol a Rózsakerti Baptista Közösség Pillangó Óvodájába járó gyerekek adtak műsort.


 

A felvonulók meggyújtották a fáklyákat, és közösen indultak a Budapest-budafoki Református Templomhoz, ahol a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium gyermekkórusa énekelt karácsonyi dalokat.

A Betlehemes séta következő állomása a Budafoki Evangélikus Templom volt, ahol Hokker Zsolt lelkész fogadta a menet résztvevőit, majd a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola Csilingelő Gyermekkórusa adott szívhez szóló műsort a templomnál.

A felvonulás az evangélikus templomtól a Piac tér felé vette az irányt, ahol Karsay Ferenc polgármester mondott ünnepi köszöntőt.

,,Az ünnep nem attól lesz meghitt, hogy gyönyörű díszeket aggatunk a fenyőfára vagy roskadásig pakoljuk az ünnepi asztalt és ajándékok sokaságát tesszük a fa alá, ha hiányzik az odafigyelés és a szeretet, akkor nem tudjuk átélni a karácsony csodáját. Most az a legnagyobb ajándék, ha együtt lehetünk a családunkkal, szeretteinkkel” – hívta fel a figyelmet Karsay Ferenc polgármester a karácsony valódi üzenetére.

Az ünnepi gondolatokat követően a Budafoki Szomszédok Piaca előtti téren Paár Julcsi és a Hangoló Kerekerdő című ünnepi családi koncertjével szórakoztatta a közönséget. Közben forralt bort, teát, pogácsát és naptárt osztottak az önkormányzat jóvoltából.