Ugrás a tartalomra

Budafoki fotók

2022. szeptember 08. csütörtök
Kiállítás a Magyar fotográfia napja alkalmából
Budafoki fotók

A magyar fotográfia napja alkalmából Budafoki képnapok címmel nyílt kiállítás a Klauzál Ház aulájában. A Budafoki Fotóklub tíz tagja, Hell Ferenc, Inczédi Zsuzsanna, Kugler Ferenc, Müller Anikó, Németh Gyula, Pató Ferenc, Sörös Richárd, Vankó András, Zács Ágoston, Zsovák Krisztina mutatja be az utóbbi egy évben készült fotói közül a legjobbakat. A kiállítás nem tematikus, így a negyven fotográfiát felvonultató tárlaton a legváltozatosabb témák legsokoldalúbb ábrázolását láthatjuk. A természetfotók, a növény- és állatvilág egyedeinek fényképezése, élethelyzetek, tájak, épületek, utcarészletek, azaz az épített környezet megörökítése egyaránt közkedvelt a kerületünkben élő fotósok körében.

A kiállított képanyag az alkotók érdeklődési körét tükrözi. Pató Ferenc mint sportbíró, elsősorban sportfotókat hozott, Németh Gyula inkább a színházi világot részesíti előnyben, míg Vankó Andrástól egy naplementét és egy madarakról szóló képet is láthatunk. Érdekesség, hogy egy-egy témát két fotós is feldolgozott úgy, hogy együtt mentek ki a helyszínre, és mindegyikük a saját látásmódja szerint örökítette meg ugyanazt. Hell Ferenc és Müller Anikó együtt járták a várost, így „egyvelegük” pontosan erről szól.

A Budafoki Fotóklub fotográfusait Gazdik István, a Klauzál Gábor Budafok-tétényi Művelődési Központ igazgatója köszöntötte a kiállítás megnyitóján, ahol Szabó Sára hegedűművész játékában is gyönyörködhettünk.

A kiállítás 2022. november 2-ig tekinthető meg a Klauzál Ház nyitvatartási idejében.

Tamás Angéla