Ugrás a tartalomra

Budafoki majális Fenyővel és sok virággal

2016. május 08. vasárnap
A gyerekeknek játszóházat, bábszínházat, a felnőtteknek koncerteket tartottak Budatétényben
Budafoki majális Fenyővel és sok virággal

Különleges napra esett az idei majális, Anyák napjára, így a családoknak talán még ünnepélyesebben telt, mint máskor. Aki kilátogatott vasárnap a Klauzál Ház előtti parkolóba, ahol most autók helyett pavilonok álltak, mindent megtalálhatott, ami kellemessé tette számára a május elsejei kavalkádot. Az itt felállított színpadról pedig kora reggeltől késő estig peregtek a jobbnál jobb szórakoztató műsorok.

Tavaly a Campona előtti részen zajlottak a főbb események, most a Klauzál Ház előtt, így aki tartalmasabb kikapcsolódásra vágyott, inkább idejött, mint az amerikai dodzsemes, körhintás, céllövöldés vidámparkba a bevásárlóközpontnál – persze szép számban voltak „átjárók is”. Most is mindenki megtalálhatta a majálison a kedvére valót, mert a művelődési központ dolgozói igyekeztek olyan színes programot összeállítani, ami a kicsiken kívül a felnőtteket is lekötötte. A reggeli ébresztő 9-kor kezdődött a Budafoki Fúvószenekar buszos felvonulásával. A kerület vezetői is korán ébredtek, mert délelőtt már virággal várták a hölgyeket, főleg természetesen az édesanyákat. Az anyukákat Karsay Ferenc polgármester, Szepesfalvy Anna, Németh Zoltán és Zugmann Péter alpolgármesterek köszöntötték egy-egy csokorral.

Késő este a majálison fellépett Fenyő Miklós és zenekara, a gyerekeknek pedig felállítottak egy játszóházat népi játékokkal. A BAB Társulat óriásbábos előadása mindenkit ámulatba ejtett. Délben jó ebédhez szólt a nóta, majd ebéd után a Klauzál Ház művészeti csoportjai tartottak táncos-zenés bemutatókat több órán keresztül. Zoltán Erika csoportja is fellépett a névadóval együtt, de a Klauzál Gitár Band is játszott.

A Kelemen Kabátban koncertjére újra kezdett megtelni a parkoló, a Leonardo Pickup Trió rock and roll partija pedig jó bemelegítést jelentett a hazai „rock and roll király” szereplésének. Fenyő Miklós koncertje előtt a jelenlevők kvízjátékon vehettek részt, a győztesek Törley pezsgőt nyertek. (Temesi László)