Ugrás a tartalomra

Budafoki Művészeti és Helytörténeti Galéria névpályázat

2020. június 16. kedd
Nevezze el kerületünk új attrakcióját, ahol az új a régivel, a trend a tradícióval találkozik! Olyan kifejezést, elnevezést küldjön, ami asszociál, ami megkülönböztet, ami egyedivé teszi Budafok-Tétény új találkozási pontját!
Budafoki Művészeti és Helytörténeti Galéria névpályázat

Tisztelt Budafok-Tétényiek!

Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzata a Budapest Fővárosi Városrehabilitációs keret – 2018. évi TÉR_KÖZ pályázaton nyertes „Budafoki Művészeti és Helytörténeti Galéria” című program keretében átalakítja, felújítja a Kossuth Lajos utca 24. szám alatti volt községházát. Az épület új funkciója sokak örömére képzőművészeti galéria és helytörténeti kiállítótér lesz. A főbejárat mellett kialakítanak egy művész kávézót, amely az utcáról is megközelíthető. Az épület csendes belső udvarában lesz a kávézó terasza, ahol kisebb rendezvényeket, filmvetítéseket is lehet tartani.

Az épület elnevezésére még 2018-ban kiírt pályázatot a kerület önkormányzata eredménytelennek nyilvánította. A legjobb elnevezés kiválasztása érdekében ismét meghirdetjük a pályázatot.

A pályázat tárgya az épületegyüttes elnevezése.

A javasolt név utaljon a kerületre, a városközponti helyszínre, a funkcióra, legyen fiatalos és ötletes. A név rövid és frappáns legyen, ugyanakkor a pályázó tegyen javaslatot hosszú változatra is.

A pályázat beadási határideje: 2020. július 15.

A pályázatot normál fehér borítékban kell beadni az alábbi címek bármelyikén:

  • a Városháza (1221 Budapest, Városház tér 11). portáján munkanapokon 8 és 18 óra között,
  • a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ (1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.) információs pultjánál, munkanapokon 8 és 18 óra között
  • a Budafoki Szomszédok Piaca (1221 Budapest, Játék u. 2-12.), főbejáratánál elhelyezett gyűjtődobozba dobva, a piac nyitvatartási idejében.

Egy borítékban maximum öt javasolt név szerepelhet. A borítékon belül legyen egy zárt boríték, amelyben a pályázó adatai szerepelnek (név, cím, telefonszám,  e-mail  cím,  születési hely és idő).

A beérkezett javaslatok közül előzsűri választja ki a legjobb ötöt, amelyekre a kerület lakossága külön, interneten szavazhat.

Természetesen az első pályázatra érkezett javaslatok sem vesznek el, a mostani és a korábbi, 2018-as pályázatra érkezett javaslatokat együtt értékeli az előzsűri.

A szavazáson legjobb eredményt elérő nevet fogja viselni a megújuló épület, beküldőjének kreativitását pedig nettó 100 000,- Ft-tal* díjazzák.

Az Önkormányzat fenntartja a jogot, hogy a pályázatot ismét eredménytelennek nyilvánítsa. Ezesetben a pályázók semminemű kártérítésre nem jogosultak.

 

*A juttatás utáni adófizetési kötelezettséget a pályázat kiírója viseli.