Ugrás a tartalomra

„Budafokon palackozott” – új körcímke a főváros bornegyedében

2017. december 11. hétfő
Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a „Budapest Bornegyedévé” válás folyamatában – írta a kerületi borászoknak küldött levelében Karsay Ferenc polgármester. Mint fogalmazott, az önkormányzat terveztetett egy olyan körmatricát, amely külön-külön is könnyedén a palackokra ragasztható, de akár az eredeti címkékre is rátervezhető. Vannak, akik már alkalmazzák az új jelölést.
„Budafokon palackozott” – új körcímke a főváros bornegyedében

Az önkormányzat célja, hogy a kerületben palackozott borok és pezsgők ezzel új identitást nyerjenek, felhívva ezzel az itt élők és a kerületünk iránt érdeklődők figyelmét arra, hogy büszkék vagyunk helyi értékeinkre.

„Bízom benne, hogy minél több Budafokon palackozott boron és pezsgőn fogom viszontlátni az általunk javasolt matricát, ezzel is növelve kerületünk jó hírét szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt! Működjünk együtt, dolgozzunk közösen továbbra is az eredményes borászatokért, a Bornegyed projekt sikeréért, Budafok-Tétényért!” – írta a borászoknak küldött levelében a polgármester.

Karsay Ferenc úgy fogalmazott: „kollégáimmal nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy pincészeteink jó híre messzire elérjen, ezt szolgálja a nemrég elindított, negyedévente megjelenő Bornegyed magazin, és a legújabb okostelefonos Bornegyed applikáció is. Különösen nagy öröm számomra, hogy a hagyományos Budafoki Pezsgő-és Borfesztivál mellett, a Pincejárat projektben is sikerült összefognunk, büszkén vállalva kerületi identitásunkat.

A polgármester kiemelte, szerencsére nem telik el úgy év, hogy a kerületben palackozott borok és pezsgők ne nyernének fontos szakmai díjakat, kitüntetéseket, amiről önkormányzatunk is mindig örömmel ad hírt a helyi és országos médiumokban is. Azt szeretnénk, hogy a „Budapest Bornegyede” projekt fontos eleme legyen, hogy a Budafokon palackozott borok és pezsgők egyedi jelölést kapjanak, egy, a kerületünk arculatához illeszkedő formában. Ebben számítok most az Önök közreműködésér, fogalmazott Karsay Ferenc.

Az önkormányzat a matrica használatához minden szükséges elemet díjmentesen biztosít a kerület borászainak, a kérés feléjük csupán annyi, hogy éljenek a lehetőséggel és kezdjék el minél szélesebb körben használni, ezzel az egyedi matricával ellátni a kerületben palackozott borokat, pezsgőket. Azért is készült kétféle verzió, hogy mindenki kiválaszthassa a számára legpraktikusabb megoldást.

„Működjünk együtt, dolgozzunk közösen továbbra is az eredményes borászatokért, a Bornegyed projekt sikeréért, Budafok-Tétényért!” – írta Karsay Ferenc polgármester.

 

„Budafokon palackozott” – új körcímke a főváros bornegyedében