Hírek

Célegyenesbe fordultunk
Négy hét alatt összesen mintegy 7000 szavazat érkezett a Budafok-Tétényi Részvételi Költségvetés első voksolási szakaszában. Kerületrészekként a 20-20-20 legtöbb szavazatot kapó projekt bejutott a kezdeményezés végső szakaszába, ahol ismét a helyi lakosok dönthetik el, mely ötleteket valósítsa meg az önkormányzat.
2020-03-03

A zárószavazási forduló március 16-án indul és ezúttal is 30 napig tart, ami azt jelenti április 14-ig lehet voksolni a legszimpatikusabb projektekre, online. Ezúttal minden regisztrált felhasználónak 5 voksa van.

A január 31. és február 29. közötti első körös szavazás alkalmával a budafokiak voltak a legaktívabbak. Ebben a kerületrészben közel 4500 voksot adtak le. Budatétényben mintegy 1400 szavazat került összesítésre, míg Nagytétényben több, mint 1000.

Az első körös voksolás végeredménye a kezdeményezés honlapján elérhető. A második és egyben záró forduló március 16-án indul. Ebben a körben már a projektek mellett az is látható lesz, hogy a szakmai előszűrés során mekkora megvalósítási költséget becsültek az önkormányzat szakemberei az ötletekhez, valamint azt is látni lehet majd, hogy ez az összeg az adott kerületrész 100 milliós keretösszegének hány százalékát teszi ki.

Az április 14-ig tartó záró szavazási fordulóban a legtöbb voksolási szabály változatlan marad. Azaz csak online felületen lehet szavazni, mindenki csak a saját kerületrésze szerinti projektre voksolhat, és minden ötletre csak egyszer szavazhat. Ezúttal mindenki a számára legkedvesebb 5 ötletet támogathatja. A második fordulóban kialakult végeredmény dönti majd el, mely projekteket valósítja meg az önkormányzat. Azok az ötletek kerülnek kivitelezésre, amelyek teljes költségigénye belefér a kerületrészekkénti 100-100-100 millió forintba.

További információk a részvételi költségvetésről a www.kozossegrekapcsolva22.hu honlapon és a kezdeményezés Facebook-oldalán.