Ugrás a tartalomra

Civil Szervezetek Napja a Szelmann Házban

2016. május 07. szombat
Bogó Ágnes szerint meg kell újulnia a civil mozgalomnak
Civil Szervezetek Napja a Szelmann Házban

Minden évben van egy nap, amely „hivatalosan” a civileké. Az idei civil szervezetek napját a Szelmann Házban tartották meg, és a nagyterem meg is telt ebből az alkalomból. Itt hangzott el többek között, hogy sok lehetőség van a minél hatékonyabb működéshez, de ezeket nem használják ki kellőképpen, ezért mindenképp meg kell újulni.

Szepesfalvy Anna alpolgármester a rendezvény elején, köszöntője után egy kisfilm segítségével mutatta be a kerületi civil szervezetek életét, és arra kérte ezeket a közösségeket, hogy közösen harcoljanak a közöny ellen. – Mobilizáljuk erőinket egy tartalmasabb közösségi élet megteremtéséért! – kérte a jelenlévőktől az alpolgármester. A házigazda nevében a Nagytétényi Polgári Kör elnöke, Lászlóné Varga Éva köszöntötte a megjelenteket. Örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után, éppen a megalakulásuk 25. évfordulóján újra a székházukban találkozhatnak a kerületi civil szervezetek.

Bogó Ágnes a kerületi Civil Konzultációs Tanács elnökeként arról beszélt, hogy a helyi civil szervezetek és vállalkozók miként segíthetnék egymást. – Rengeteg lehetőségünk van az aktívabb és eredményesebb működéshez, de ezeket nem használjuk ki, ezért a jövőben elengedhetetlen a megújulás – mondta. – Szorosabbá kell fűzni az együttműködést a civil szervezeteknek egymással, az önkormányzattal, különösen a különféle szakbizottságokkal. Tanácsunk, a szervezetek függetlenségét megtartva, szívesen nyújt ehhez segítséget – hangsúlyozta Bogó Ágnes.

Ezután Bakos Miklós, a Bakosfa Kft. tulajdonosa, az önkormányzat gazdasági, vállalkozás- és turizmusfejlesztési bizottságának tagja tartott előadást arról, hogyan működnek együtt a civil szervezetekkel, illetve hogyan segítik a munkájukat. Kitért arra is, hogy cégüknél mennyire figyelnek oda az energiatakarékosságra és a szelektív hulladékgyűjtésre.

A program végén, Francia Ágnes segítségével, „asztali beszélgetéseken” cserélhették ki tapasztalataikat a megjelent civilek, és meghallgatták a Nagytétényi Dalkör műsorát.

Garbóci László, a Promontórium Borlovagrend ceremóniamestere átadta a kerületi kistermelői borverseny helyezettjeinek az oklevelet. A jó borok mellé, a civil nap zárásaként, finom gulyásra invitálták meg a vendégeket. (Temesi László)

 

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2016/05/09/civil-szervezetek-napja-4/