Ugrás a tartalomra

Családi nap

2021. október 22. péntek
A hagyományokhoz híven idén is megtartotta a Rózsakerti Tagóvoda októberben a mindenki által oly közkedvelt családi napot. Ilyenkor a szülők jó hangulatú főzésen vesznek részt, miközben az élet nagy dolgairól beszélgetnek az óvoda udvarán.
Családi nap

A családi napot hosszú szervezőmunka előzött meg a szülői munkaközösség részéről. Egymás között megbeszélve osztották be a különböző feladatokat. A szervezők korán érkeztek, hogy a bográcsállványok időben készen álljanak a főzéshez. Néhány alapanyag feldolgozása otthon történt, így hamarabb vehette kezdetét az ebéd elkészítése. Különböző pörköltek, egytálételek rotyogtak a bográcsokban, amikhez a bőséges köretek korán reggel otthon készültek. Az egész környéket ínycsiklandó illatok árasztották el. Míg az ételek készültek, addig is lehetett nassolni és rostos innivalókat fogyasztani. A friss, hideg időben jólesett mindenkinek a meleg tea és a napfürdőzés a teraszon.

A délelőtt folyamán a játékok sem maradhattak el. Az óvoda alapítványának támogatása jóvoltából sikerült meghívni Zalaegerszegről a fajátékokkal foglalkozó LádaVasút csapatát erre a napra. A játék lényege, hogy egy faládában ülve suhanhattak le a 16 méter hosszú lejtős pályán a gyerekek, akár egy igazi mini hullámvasút. A LádaVasút hamar a gyerekek kedvence lett, ami nem is csoda, hiszen igazi élmény volt a gondtalan suhanás. Volt még kastély légvár, rugós faló, gólyalábak, lengő tenisz, bobocarok, óriás autók, mobil, ráülhető játék markológép. A gyerekek találékonyak voltak, mert a nagyobb testvérekkel és a korábban az óvodába járt gyermekekkel rögtönzött focicsapatot alapítottak. Ahogy elkészült az étel, együtt ült le a csapat elfogyasztani. Az új gyermekek szüleinek a délelőtt jó lehetőséget biztosított az ismerkedésre, a közösség alakítására. A többi csoportban a már kialakult kapcsolatok elmélyítése volt a cél. Nagyon sok szülő azt mondta a nap végén, hogy „jó volt a pandémia okozta bezártság után ilyen élményekkel gazdagodni, újra együtt lenni, beszélgetni, vidáman játszani és finomakat enni”.

Viszkocsil Dóra