Hírek

Csalókat fogtak a budafoki rendőrök: egy nap alatt két idős embert csaptak be a kerületben
A rendőrség elfogta azt a 30 éves férfit, aki Budafokon a sértetteket megtévesztve megszerezte értékeiket és készpénzüket. A férfi társait még keresi a rendőrség.
2017-01-25

Egy ez idáig ismeretlen nő 2016. december 28-án 18 óra körül – magát a sértett lányának kiadva – felhívott egy 70 éves hölgyet, és azt mondta neki, hogy súlyos autóbalesetet okozott. A rendőri intézkedés elkerülése érdekében pénzt kért tőle. A telefont ezután átadta egy szintén ismeretlen nőnek, aki rendőrnek adta ki magát és megerősítette az előzőekben elhangzottakat. Az idős sértett az otthon talált pénzt betette egy borítékba és nem sokkal később a háza előtt átadta egy a telefonáló által küldött férfinak.

 

A 30 éves gyanúsított még aznap, egy órával később egy Budapest XXII., Bérkocsi utcai házban lakó idős nőt is becsapott. A 62 éves nőhöz becsengetett, és magát polgárőrnek kiadva a bizalmába férkőzött. A beszélgetés közben a férfi elérte, hogy a sértett elhagyja a lakását. A kertkapuban pedig szóval tartotta a sértettet addig, amíg ismeretlen társai az ingatlanba besurrantak és onnan táblagépeket, több százezer forintot, valamint személyes iratokat loptak el.

 

A rendőrök állampolgári bejelentés alapján beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, fábiánházi férfit, akit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai 2017. január 23-án 4 óra 55 perckor budapesti ideiglenes lakcímén elfogtak. A férfit előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki. Vele szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett miatt folytat eljárást. Ismeretlen társait továbbra is keresi a rendőrség.

 

Részletek:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/egy-nap-alatt-ket-idos-embert-csaptak-be