Ugrás a tartalomra

Csengettyűk, angyalkák, játékok, madáretetők

2015. december 07. hétfő
Elkezdődött a karácsonyi készülődés a kerületi óvodákban
Csengettyűk, angyalkák, játékok, madáretetők

A Zöldecske Tagóvodában november 25-én adventi barkácsolás várta a családokat. Minden csoportszobában más és más alkotások születtek. Sokan készítettek kerámiaangyalkát, papír fenyőfát, díszdobozt és képeslapot. Az ügyes kezű anyukák mellett sok apuka is készített gyönggyel díszített tobozkarácsonyfát és kerámiacsengettyűt. Az óvodások lelkesen díszítették az asztali díszeket. Voltak, akik gyertyákkal, szalagokkal, fenyőágakkal és csillámos festékkel tették ünnepivé az alkotásukat.

A Ficánka Tagóvodában két csoportban alkottak a gyerekek és a szülők. Az adventi kézműveskedésben készültek karácsonyfadíszek, asztali díszek, képeslapok és háromkirályok-díszek is. A közös alkotáshoz szükséges alapanyagokat szülői segítséggel tudta biztosítani az óvoda. Az együtt töltött idő alatt nemcsak a gyerekek érezték jól magukat, hanem a szülők is jobban megismerték egymást. Az elkészült műveket óvatosan tették dobozokba a gyerekek és vitték haza.

A Rózsakerti Tagóvodában a családok madáreleségeket és madáretetőket készítettek a gyerekekkel. – A környezettudatok nevelés és az állatok szeretete, valamint védelme a fő cél óvodánkban – mondta az óvoda vezetője. Az újrahasznosítható anyagokból készült etetők egy részét az óvodában hagyták és az udvaron szerelték fel a gyerekek. A szülők és az óvodapedagógusok sok ötlettel érkeztek. Készültek eledelek magvakból, almából, rizsből és termésekből. A gyerekek a csoportszobájukból rendszeresen figyelik az óvoda udvarán eleséget kereső madarakat.

A Halacska Református Óvodában közös adventi ünnepséget tartottak a családok november 27-én. A nap első felében a gyerekek szüleikkel közösen adventi koszorúkat és díszeketalkottak , majd a Bárka csoportszobában az egykori óvodások karácsonyi dalokat énekeltek a kicsiknek és szüleiknek. A megható műsor után Németh Géza református gondnok gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját. (Viszkocsil Dóra)