Ugrás a tartalomra

Csillagok útján - Omega slágerek Benkő Lászlóval a Klauzál Ház nagyszínpadán

2017. május 15. hétfő
A holnapi, keddi koncertre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, minden jegy elkelt, az esemény azonban élőben követhető lesz a https://www.facebook.com/budafokteteny oldalon, a Klauzál Ház Mészáros Csaba termében pedig kivetítőt is elhelyeznek.
Csillagok útján - Omega slágerek Benkő Lászlóval a Klauzál Ház nagyszínpadán

Május 16-án este 19 órakor tervek szerint az est díszvendége, az Omega billentyűse, Benkő László Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenész, zeneszerző is színpadra lép a zenekarral a Klauzál Ház Bujtor István színháztermében.

 

A holnapi, keddi koncertre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, minden jegy elkelt, az esemény azonban élőben követkető lesz a http://www.facebook.com/budafokteteny oldalon és a Klauzál Ház Mészáros Csaba termében pedig kivetítőt is elhelyeznek.

 

A rock zene történetének van néhány olyan szereplője, akiket nagyon sokan ismernek. Hazánk vonatkozásában bizonyára Önök is jó néhány neves zenekart fel tudnak sorolni. Olyan zenekarokat azonban nagyon nehéz találni, akik hosszú évtizedeken keresztül határainkat átlépve nemzetközi viszonylatban is kimagasló sikereket értek el. Ezek közül az együttesek közül az egyik, talán legnevesebb, az Omega. Úgy látjuk, napjaink fiataljai erről a zenekarról keveset hallottak, keveset tudnak, sőt bizonyos körökben zenei és szövegi világuk idegenkedést vált ki. Ilyen körülmények között vágott bele a Klauzál Ház keretein belül működő Klauzál Gitár Band abba a projektbe, aminek kapcsán ma este mintegy negyedszáz ismert és kevésbé ismert Omega szám csendül fel. A dalok megszólaltatása a gitárzenekar számára komoly kihívást jelent, annak érdekében, hogy a hangkép az eredetihez közel álljon, vendégeket hívtak. A Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola két tanára és a Csilingelő gyermekkórusa szinte már hagyományosnak mondható módon csatlakozott a produkcióhoz.

 

A kedd esti budafok-tétényi koncert különlegessége, hogy egy ma is aktívan működő, és rendkívül sikeres együttes dalaiból hangzik el válogatás. A magyar rock történetnek kétségtelenül van néhány legendás szereplője. A most zenét tanulók számára különleges élményt, kihívást jelent ezekkel az egyéniségekkel való találkozás. Az Omega együttes billentyűse az első hívószóra válaszolt a fiatal zenészek hívására, együtt próbált velük, közösen készültek a közös produkcióra.

 

Erről beszélt az M1 Ma reggel című műsorának vendégeként a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola Csilingelő gyermekkórusának karnagya, Beer Ágnes és a Klauzál Gitár Band vezetője, Magyar László.

 

A beszélgetés itt nézhető meg:

 

http://www.hirado.hu/videok/43-budafok-tetenyi-tavaszi-muveszeti-fesztival/

 

 

További részletek:

 

http://www.hirado.hu/2017/05/15/csillagok-utjan-omega-slagerek-benko-laszloval-a-klauzal-hazban/

 

https://www.facebook.com/events/1401978903179195/?ti=cl

 

 

Csillagok útján - Omega slágerek Benkő Lászlóval a Klauzál Ház nagyszínpadán