Ugrás a tartalomra

Csisztu Zsuzsa kíváncsi, mégsem öregszik

2016. június 05. vasárnap
A műsorvezetőként dolgozó egykori tornászbajnok igyekszik egészségesen élni
Csisztu Zsuzsa kíváncsi, mégsem öregszik

Kedves és csinos, anya és műsorvezető, éppen negyed százada láthatjuk a médiában. Ő Csisztu Zsuzsa egykori tornászbajnok. Megjárta az Európa- és világbajnokságokat, az olimpiákat, amelyeken jó helyezéseket ért el, mert a 6–8. hely sem lebecsülendő világversenyeken. Azóta is igyekszik sportosan, egészségesen élni családjával. Nemrég Budafokon vezette az egészségnapot. A népszerű, mindig mosolygós műsorvezető tíz éve van férjnél és két gyermeke van.

– Sportolói múltja miatt is szívesen hirdeti az egészséges életmódot?

– Igen, elég gyakran megkérnek, hogy vezessek olyan műsorokat, amelyek az egészségről szólnak. Szívügyem az egészséges élet hirdetése, mert nap mint nap találkozunk szomorú esetekkel, betegségekkel.

– Ön egészségesen él?

– Az egész család! Igyekszünk tudatosan megválasztani, mit fogyasztunk. Nálunk a zöldség, a  gyümölcs odahaza nem hiánycikk, mindennap az asztalon kell hogy legyen. Próbáljuk természetes ízekkel táplálni a gyermekeinket, kevés cukrot, sót használunk. Hívei vagyunk a nyers zöldség fogyasztásának. Szerencsére a két fiam szereti a zöldséget és szeretnek sportolni is, ami elengedhetetlen az egészséges életvitelhez. Tízóraira is inkább a friss felvágottat, mint a fóliásat csomagolom nekik.

– Az egészséges életmódhoz a stresszmentes élet is hozzátartozik.

– Humor nélkül nehéz átsiklani a nehézségeken. Tíz éve alkotunk egy családot a férjemmel és a két gyerekkel, sok konfliktuson, vitán segített át minket a humor. Ha másként nem megy, akkor görbe tükröt állítunk magunknak. Szerencsére a férjemnek, Norbinak parádés humora van, ami nélkül elképzelhetetlen lenne, hogy túltegyük magunkat a nehézségeken.

–  Sporttévében, rádióban beszélget ismert emberekkel és újabban interjú műsort is vezet.

– A beszélgetős műfaj nagyon közel áll hozzám. Szeretem az embereket kikérdezni, kíváncsi vagyok rájuk, az életükre, hétköznapjaikra.

– Tehát kíváncsi, mégsem öregszik. Én is kíváncsi vagyok: várja már a labdarúgó-Európa-bajnokságot, az olimpiát?

– Nagyon. Minden nagyobb sporteseményt megnézek, főleg a magyarok szereplése miatt. Bízom benne, hogy örömet szereznek a focistáink és Rióban a többi sportág képviselői.  (Temesi László)