Ugrás a tartalomra

Dalok, táncok, tarhonyás pörkölt

2023. május 17. szerda
Nemzetiségi Művészeti Találkozó a Szelmann Házban
Dalok, táncok, tarhonyás pörkölt

A két éve elhunyt Schantz Tivadar emlékére rendezték meg április utolsó szombatján a 14. Nagytétényi Fúvóstalálkozót, illetve Nemzetiségi Művészeti Találkozót, mert ének és tánc is szerepelt a programban. A Szelmann Házban hat együttes lépett fel nagy sikerrel.

A találkozó a Budafoki Fúvósegylet előadásában a magyar és a magyarországi németek Himnuszával kezdődött, majd Lászlóné Varga Éva, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke köszöntötte a résztvevőket és a vendégeket, hangsúlyozva, hogy a polgári kör a Német Nemzetiségi Önkormányzattal közösen rendezi a nívós eseményt.

– Ez a 14. Nagytétényi Fúvóstalálkozó lett volna, de más művészeti csoportok fellépésével még színesebbé válik, ezért kapta a rendezvény hivatalosan a Nemzetiségi Művészeti Találkozó nevet – jegyezte meg, majd egymás után jöttek a zenészek, táncosok és énekesek, összesen hat együttes, sorrendben a következők: Budafoki Fúvósegylet Arató László vezényletével, TSCHIP Szigetcsépi Német Hagyományőrző Énekkar, valamint a szintén szigetcsépi Überraschung Tánccsoport, a Südofen-Blakapelle, a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar és a Budafoki Edelweiss Kórus Beer Ágnes vezetésével, Schaffer István harmonika kíséretével. Főleg német dalok, énekek és zenék csendültek fel, s persze a polka sem hiányozhatott a műsorból, így a jó hangulat garantált volt. Lászlóné Varga Éva és Szirtes Edit fő szervezők meg is jegyezték a végén: a rendezvény ismét egy csodálatos összefogás, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Nagytétényi Polgári Kör közti, évekre visszanyúló hatékony együttműködés eredménye volt. A két elnök ezután megköszönte a fellépőket koordináló Arató László és Szalczinger József munkáját.

A találkozó befejezéseként a rendezők a Landi János séf által üstben főtt pörkölttel és tarhonyával vendégelték meg a mintegy száz fellépőt.

(temesi)