Ugrás a tartalomra

Dankóné Hegedűs Jolán: Méltatlan támadás ért

2023. április 20. csütörtök
Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester asszony közleményben tájékoztatott: a Leányka utcai garázsuk vásárlása kapcsán megjelent valótlan állítások miatt jogi lépéseket fognak tenni. Az alpolgármester asszony értetlenül áll a nagy nyilvánosság előtt sorolt vádak előtt, hiszen ő és férje ugyanúgy jártak el, ugyanazokkal a feltételekkel vásároltak, mint a többi 30 bérlő.
Dankóné Hegedűs Jolán: Méltatlan támadás ért

A Leányka utca 14–30. szám alatti társasház Budapest XXII. kerületének legnagyobb társasháza. Az önkormányzatnak itt 66 garázsa volt. A társasház tulajdonosi közössége 2021 februárjában 600 milliós homlokzati felújításról döntött, melyhez 529 milliós hitelt vettek fel. Egy hosszú távú hitelkonstrukciót választottak, aminek feltételei között az is szerepel, hogy fizetőképtelenség esetén a hitelező pénzintézet felléphet bármelyik tulajdonostárssal szemben a tartozás megfizetése iránt. Mivel a ház energetikai fejlesztésének előnyeiből az önkormányzat, mint a garázsok tulajdonosa, szinte egyáltalán nem részesül, a hitelfelvételből eredő kockázat csökkentése érdekében úgy döntött, hogy értékesíti a társasházban lévő ingatlanjait.

2021-ben az önkormányzat a tulajdonában álló garázsokat felajánlotta megvételre a bérlőknek: az egy férőhelyes, 20 nm-es garázsokat 5 millió forintért, a két férőhelyes, 20 + 20 nm-es garázsokat pedig 6 millió forintért. A dupla garázsok esetében a parkolóhelyek egymás mögött találhatók, nincs külön ki- és beállási lehetőség.

Az eladási árat független ingatlanforgalmi igazságügyi szakértő által készített értékmeghatározás alapján állapították meg. A szimpla garázsok esetében 18 bérlő megvásárolta azokat, a bérleti szerződés lejárta miatt időközben megürült garázsokat pedig árverés útján értékesítette az önkormányzat.

2021 novemberében a dupla férőhelyes garázsokat is eladásra kínálták: 9 bérlő elfogadta az ajánlatot és megvette a garázshelyiséget, hárman pedig a bérleti jogviszony folytatása mellett döntöttek. Budafok-Tétény önkormányzata 2021–22-ben csaknem 30 bérlőnek értékesített garázsokat.

Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester asszony és férje már hosszú ideje béreltek egy dupla férőhelyes garázst. Minden bérlőnek elővásárlási joga van. Ők is éltek az elővásárlás lehetőségével, és elfogadták az ajánlatot. Ennek értelmében 6 millió forintért került a tulajdonukba az ingatlan, tehát ugyanolyan feltételek mentén, mint az összes többi bérlő esetében.

Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester asszony közölte: nem kívánt az ügyben nyilatkozni, de nem hagyhatja szó nélkül az őt és a férjét ért méltatlan támadást. Az alpolgármester asszony hozzátette: értetlenül áll az ügy előtt, hiszen ők ugyanúgy jártak el, mint a többi bérlő. A megjelent valótlan állítások miatt pedig meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket.