Ugrás a tartalomra

Díjakat vettek át a segítő kezek

2015. december 04. péntek
Gódor Erzsébet és Kiss Ferenc kapta a Szociális Munkáért díjat az önkormányzattól
Díjakat vettek át a segítő kezek

A szociális munka napján a Szent Bernát Alapítvány Idősek Otthonában tizennyolc éve ápoló-gondozóként dolgozó Gódor Erzsébetnek és a Szociális Szolgálat gépkocsivezetőjének, Kiss Ferencnek adományozott Szociális Munkáért díjat Budafok-Tétény önkormányzata.

Az évente hagyományosan megrendezett ünnepségen megtelt a Városháza Záborszky terme a kitüntetettek tiszteletére érkezett érdeklődőkkel. A megjelenteket Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte: a szociális munka olyan szakma, amelyben alapkövetelmény az önzetlenség, a kitartás, a problémamegoldás, a másokra való odafigyelés, és ezt a szakma kerületi képviselői – köztük a két kitüntetett – kifogástalanul teljesítik.

A méltatásában elhangzott, hogy Gódor Erzsébet felelősségteljesen és megbízhatóan látja el az idős, magatehetetlen gondozottakat. Magáénak érzi az idősotthon lakóinak lelki problémáit is, mindig azon fáradozik, hogy a lakók életét elviselhetőbbé tegye. Az otthon meghatározó személyisége, aki humorával, kedvességével tizennyolc éves tevékenysége során a szociális szolgálatot szeretetszolgálattá alakította át.

A másik díjazott, Kiss Ferenc is kiemelkedő munkát végez. Öt éve, amióta a Szociális Szolgálatnál gépkocsivezetőként dolgozik, úgy szállítja és kíséri a fogyatékkal élő embereket, hogy mindig van hozzájuk kedves szava és türelme, hogy az utazás alatt elbeszélgessen velük. A kliensek nagyon szeretik és hálájuk jeléül apróbb, saját készítésű ajándékokkal lepik meg. Szabadidejéből is sokszor áldoz időt és energiát arra, hogy a rászorultaknak segítsen.

A szociális ágazatban kimagasló teljesítményt nyújtó dolgozóknak munkájukat megköszönve Szepesfalvy Anna, Németh Zoltán és Zugmann Péter alpolgármesterek adták át a díjat. A fogadással záródó ünnepségen a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékei az Ottinger Eszter Zsuzsanna és Vízi Tibor által koreografált és betanított Kalotaszegi táncokkal és Bagi mulatsággal szórakoztatták a résztvevőket. (Tamás Angéla)