Ugrás a tartalomra

Díszpolgári találkozó Pákozdon - VIDEÓVAL FRISSÍTVE

2022. július 05. kedd
Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a kerületi díszpolgárok találkozóját június 30-án a Lics Pincészet pákozdi szőlőbirtokán. Az összejövetelen részt vett Karsay Ferenc polgármester.
Díszpolgári találkozó Pákozdon - VIDEÓVAL FRISSÍTVE

A kötetlen rendezvény történetét Mészáros Péter, a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület elnöke ismertette a jelenlévőkkel, majd a 30 díszpolgár köszöntése következett, melynek keretében a nemrég elhunyt Golda Magdolna festőművészre, valamint a Budafoki Református Egyházközség lelkipásztorára, Nagy Péterre emlékeztek.

A tagok külön köszöntötték az idei évben díszpolgárrá választott Radóczy Máriát. 2021 díszpolgára, Bakos Miklós elmondta: „Radóczy Mária ikonikus személyisége a kerületnek, fiatalokat képez, egy olyan szakmát mutat be nekik, ami kihalófélben van és követendő. Évek óta szerepel a díszpolgárjelöltek között, az idei évben szinte kivétel nélkül mindenki rá szavazott, úgy érezték, hogy már éppen itt az ideje, hogy megkapja ezt a csodálatos kitüntetést. Szeretném, ha továbbra is kerületünk egyik aranyoszlopa lenne, és továbbra is büszkeséget hozna kerületünk számára.”

– A véleményem az, hogy a nyugodt élethez nem nagyon hiányzik az ilyen nagy felfordulás vagy rajongás, tőlem ez kicsit idegen, inkább azt szeretném mondani… Mindig azon voltam, hogy én rendeztem, és mindenkinek szerettem volna ezt a profiliát bemutatni – ha zenész, ha képzőművész, ha énekes – a galériában. Nagyon jólesik ez a megtiszteltetés – mondta Radóczy Mária, Budafok-Tétény új díszpolgára.

Kolonics György születésének 50. évfordulójához kapcsolódva a díszpolgárok felelevenítették a budafoki olimpikon és díszpolgár eredményeit. A fiatalon elhunyt olimpiai bajnok kenusról Garbóci László helytörténész emlékezett meg.

A találkozó a hagyományokhoz híven közös csoportképpel zárult.