Hírek

Drogbizniszt számoltak fel
A 26 éves drogkereskedő a házában termelte a kannabiszt, és ott fogadta a vevőket is
2020-06-22

Négy drogost lekapcsoltak Budapesten a rendőrök, vélhetően ők dobták fel azt a dílert, akinél rengeteg kábítószert találtak Budafokon. A rendőrök egyszer csak megjelentek a budafoki ingatlannál, házkutatást tartottak, és nagy mennyiségű drogot és kannabiszültetvényt is találtak. A drogfogás értéke eléri a 150 millió forintot. A 26 éves kábítószer-kereskedőtől 36 millió forintot és közel 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók.

Az újbudai nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve június 11-én tartottak házkutatást a budafoki családi házban, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az ott lakó férfi kábítószerrel kereskedik. A rendőrök a házban elfogták a 26 éves Sz. Bencét, majd a kutatás során a házhoz tartozó garázsban egy szigetelt, nagy teljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak, melyben 43 kannabisz tőből álló ültetvény volt. A házban a növények mellett közel 50 kilogramm szárított kannabiszt, 33 darab kábítószergyanús tablettát, 200 gramm hasist és közel 36 millió forintnak megfelelő forintot és valutát foglaltak le. A 26 éves férfi a gyanú szerint otthonában nemcsak termesztette a kábítószert, hanem vevőkörét is ott fogadta. A rendőrök a férfinál tartott kutatást megelőzően négy kábítószer-fogyasztót fogtak el, akikről kiderült, hogy a náluk talált drogokat Sz. Bencétől vásárolták.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi rendőrkapitányságának nyomozói az eljárás során megállapították, hogy a lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint. A rendőrök Sz. Bencétől vagyon-visszaszerzési célból lefoglaltak három nagy értékű kerékpárt és egy Volkswagen Golf gépkocsit is. Az újbudai nyomozók a 26 éves férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek a letartóztatására. A díler négy vásárlóját kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folytatja az eljárást a kerületi rendőrkapitányság.

(www.police.hu)