Ugrás a tartalomra

Dubajba készül Kurdi Zsófia

2015. február 26. csütörtök
A jó tanuló, jó sportoló a válogatott tagjaként edzőtáborozik
Dubajba készül Kurdi Zsófia

Az idei egyik Jó tanuló, jó sportoló díjat Budafok-Tétény önkormányzata Kurdi Zsófia nyolcadik osztályos kitűnő tanulónak, a Kossuth iskola diákjának adta. A sportoló a díj átvétele után egy héttel már Dubajba utazott kéthetes edzőtáborba.

– Hogyan kezdődött a víz iránti szereteted, és mennyit edzel?

– A szüleim születésem után levittek az uszodába csecsemőúszásra, majd négyéves koromban elkezdtem úszni tanulni Horváth Tamásnál. Mindennap kétszer van edzésünk, iskola előtt és után a Hajós Alfréd Tanuszodában.

– A sok edzés mellett hogy van időd a tanulásra?

– Nagyon szeretek a Kossuth iskolába járni, jó a társaság, kedvesek a tanárok és imádom az angol nyelvet. Kedvenc tantárgyam az informatika. Megfelelő szervezéssel minden feladatomat maximálisan el tudom végezni.

– Eddig milyen úszói sikereidre vagy büszke? Milyen versenyeken vettél részt?

– A 100 méter vegyes úszás nagyon jól megy. A 2001-esek között korosztályos csúcstartó vagyok, és az 50-100 méteres gyors, valamint a pillangó az erősségem. Legutóbb, az Országos Diákolimpián 100 méter gyorsban második lettem. 2014-ben Százhalombattán az országos rövid pályás bajnokságon váltótagként felnőtt magyar bajnok lettem.

– Már pakolod a bőröndödet és indulsz Dubajba. Mire számítasz?

– A kéthetes edzőtáborban napi két edzés lesz, kinti medencében, az úszás után pedig erősítő torna. Négy edző és 19 versenyző utazik a válogatott keretből. Az edzőtábor végén egy négynapos verseny vár ránk, ahol a 2000–2001-es korosztállyal fogok versenyezni. Mindent megteszek, hogy győzzek.

– Ha hazajössz, akkor mi lesz a következő verseny, amire készülnöd kell?

– Nagyon szeretnék az Európai Ifjúsági Fesztiválra kijutni Grúziába, ahol gyors- és pillangóúszásban szeretnék bizonyítani.

– Ha van szabadidőd, mit csinálsz?

– Kevés szabadidőm van, de akkor a barátaimmal szoktam lenni. Sokat szoktunk beszélgetni, játszani és utazgatni. 

(Viszkocsil Dóra)