Ugrás a tartalomra

Ebösszeírás

2023. február 01. szerda
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a előírása szerint Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának háromévente legalább egyszeri alkalommal kötelessége összeírni a kerületben tartott ebeket, amely 2023. évben ismételten esedékes. Erre az ebrendészeti feladatok ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi fontossága miatt van szükség.
Ebösszeírás

Ezúton is felhívjuk az ebtartók, illetve ebtulajdonosok figyelmét arra, hogy 2013. január 1. napjától négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni.

Kérjük a kutyatulajdonosokat, kutyatartókat, hogy a budafokteteny.hu weboldalon az Ügyintézés menüpont alatt a Szakirodák - Hatósági Iroda Általános Igazgatási Csoport oldalán a X. Állategészségügy, állatvédelem pontja alatt található ebösszeírási adatlap kitöltésével elektronikus úton vagy papír alapon 2023. március 31-ig a XXII. kerületben tartott ebek adatairól nyilatkozni szíveskedjenek!

Elektronikus úton, Ügyfélkapun keresztül a https://budafokteteny.hu/ugyintezes/anyk-nyomtatvanyok linken található Általános Igazgatási Ügyek / Ebösszeíró adatlapra kattintva, vagy e-mailben az igazgatasiugyek@bp22.hu címre lehet a kitöltött adatlapot beküldeni.

Az EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP papír alapon átvehető Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (cím: 1221 Budapest, Városház tér 11.), illetve letölthető és kinyomtatható a www.budafokteteny.hu weboldalról.

Az Adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

A kitöltött adatlapokat kérjük legkésőbb 2023. március 31-ig Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (cím: 1221 Budapest, Városház tér 11.) személyesen leadni, vagy postai úton (1775 Budafok 1., Pf. 109.) elküldeni.

Az adatszolgáltatás a törvény 42/B § (5) bekezdése alapján kötelező! Tájékoztatjuk a T. Kutyatulajdonosokat, hogy a korábbi ebösszeíráskor (2020) bejelentett ebeket a 2023. évben ismételten be kell jelenteni.

Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, az az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) kormányrendelet alapján 150 000 forint állatvédelmi bírsággal büntethető.

Amennyiben az ebösszeírással kapcsolatban bármilyen kérdésük vagy észrevételük merülne fel, munkatársaink állnak szíves rendelkezésükre az alábbi elérhetőségek egyikén:

Telefon: 229-2611/151. vagy 157. mellék

E-mail: igazgatasiugyek@bp22.hu