Ugrás a tartalomra

Egészségnap a Hugonnaiban

2015. december 01. kedd
A Hugonnai Vilma Általános Iskola már hat éve vöröskeresztes bázisiskola
Egészségnap a Hugonnaiban

A Hugonnai Vilma Általános Iskolában minden tanévben két alkalommal szerveznek véradással egybekötött egészségnapot. November 13-án délelőtt – mint az már hagyomány – rendezték meg a tanév első egészségnapját idén is. Minden osztály elméleti és gyakorlati képzésben részesült, azaz a látottakat és a hallottakat valamilyen formában rögtön ki is próbálták vagy megvalósították. Vöröskeresztes bázisiskolaként fontosnak tartják az elsősegély-nyújtási ismeretek, a mentálhigiénia tanítását és a helyes táplálkozási szokások megismerését. Ezenkívül a környezetvédelem jelentősége is nagy hangsúlyt kapott a rendezvényen. A kisebbek játékos formában szerezték meg az ismereteket, a nagyobbak előadásokat hallgattak meg, és interaktív foglalkozásokon vettek részt. 

Dr. Babay Györgyi gyermekfogor-vos előadásában a prevenció fontosságát hangsúlyozta. A különböző előadásokat, foglalkozásokat követően Tárnoki Dorottya fitnesz- és személyi edző tartott a felsősöknek aerobikórát, amelyen a fiúk és a lányok egyaránt nagyon jó kedvvel és lelkiismeretesen vettek részt. Ezzel is illusztrálni kívánták, hogy a mozgásnak nagyon fontos szerepe van az egészség megőrzésében.

Délután a Vöröskereszt kerületi aktivistájának segítségével véradás volt az iskolában, amelyen ismét sokan vettek részt a szórólapoknak, a reklámnak köszönhetően. Harmincnyolcan adtak vért, köztük az iskola több pedagógusa is. Ezen idő alatt az érdeklődő felnőttek és a tanulók is az orvosi szobában ellenőriztethették a vérnyomásukat, mérethettek koleszterin- és vércukorszintet. Mindenkinek szakszerű, prevenciós tanácsadást nyújtott Pelle Ildikó, az iskola védőnője. Viszkocsil Dóra