Ugrás a tartalomra

Egy gólra a továbbjutástól a BMTE

2017. február 28. kedd
Prukner László bízik a nyolcaddöntőbe jutásban a Magyar Kupában
Egy gólra a továbbjutástól a BMTE

Hideg, szél, rossz talaj, egy sokak szerint indiszponált bíró és egy szerencsés csapat fogadta Érden a budafoki focistákat, akik a kedvezőtlen körülmények és vereség ellenére is bizakodhatnak a visszavágó sikerében. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az első mérkőzésen, február közepén 2-1-re nyert a hazai együttes a BMTE ellen. A március 1-jei visszavágó sok izgalmat ígér, remélhetőleg továbbjutással.

Egy gól nem a világ. De ha kettőt ér? Egyrészt szoros eredmény született az első meccsen, könnyen behozható hátránnyal, másrészt elég egy hazai figyelmetlenség március elején, és már csak budafoki gólok segíthetnek. Súlyos figyelmetlenségek „szülték” ezt a vereséget, különösen a második érdi gólnál: 76. perc, szabadrúgáshoz jut az Érdi VSE, kapusunk, Szabó még nagyban igazgatja a sorfalat, amikor a szemfüles Melczer, meg se várva a bírói sípszót, bevágja a hálónkba a labdát. A gól szabálytalan volt, de megadják. 2-1, vége! (A történelmi hűség kedvéért: Melczer a 28. percben 11-esből is betalált, válaszként a 20. perben a vezetésünket megszerző Oláh góljára.) Prukner László BMTE-tréner jogosan dühös – a játékvezető el is küldte a kispadról –, így fakad ki: 

– A játékvezető nem mérte egyforma mércével a két csapatot, de ettől még az is igaz, hogy saját magunkat vertük meg.

Itt arra utalt , hogy az első félidőben megszerzett 1-0-s budafoki vezetést követő tizedik percben tizenegyesből egyenlített az ellenfél, amely a szünet után nem sokkal megfogyatkozott, tíz emberrel játszott végig – mégis nyerni tudott. Ez ám a méreg! Az érdi együttes edzője, Limperger Zsolt így kommentálta győzelmüket: – Feszült hangulatú meccset játszottunk a Budafokkal, a játékvezetőnek jobban kézben kellett volna tartania a párharcot. Örülünk a győzelemnek, hiszen előnyt szereztünk, de még nem dőlt el semmi, továbbra is ötven-ötven százalék a két csapat esélye a továbbjutásra.

Prukner László azért ennél bizakodóbb, bár ő is nehéznek tartja majd a visszavágót. Érdeklődésünkre a következőt mondta:

– Jó lett volna már az első meccsen eldönteni a továbbjutás sorsát, hiszen úgy érzem, végig mi irányítottunk, annak ellenére, hogy nem játszottunk jól. Buta hibákat követtünk el, szerintem a bíró sem állt feladata magaslatán, és ennek egyenes következménye csak vereség lehetett. Pedig úgy gondolom, jól felkészültünk az érdiek ellen, és bíztam benne, hogy az első találkozót meg is nyerjük. Sajnos nem így történt, de nem adjuk fel, mindent megteszünk a visszavágón a továbbjutásért. Érden hatszázan látták a meccset, remélem, a BMTE-pályán is lesznek legalább ennyien. A biztatás nagyon fontos lesz a számunka március 1-jén! Addig még a bajnoki mérkőzésekre kell koncentrálnunk, nem hibázhatunk, a bajnokságban is nyernünk kell!

Vajon mit hoz a tavasz a budafoki futballnak? Ez itt a kérdés. Meg az, hogy tovább jut-e a BMTE a Magyar Kupában. Egy biztos, a fiúkban az elszántság megvan, de ez kevés lehet a buta hibák és a téves bírói döntések ellen. De az is biztos, a BMTE az utóbbi évek legnagyobb sikerének kapujában áll! Egy pici góllal is kiegyeznénk.

(Temesi László)


Hatalmas győzelemmel indított a Budafok

Idegenben 4-1-es győzelmet aratott a Budafoki MTE a Ferencvárosi TC II. csapata fölött. Végig kézben tartották a mérkőzést a budafokiak, hiszen már a 29. percben megszerezték a vezetést Veszelinov Vladimir jóvoltából. Ezzel 0-1-es állás mellett vonulhattak félidei pihenőre a csapatok, hogy a meccs második félében aztán további gólokkal szórakoztassák a közönséget. A szünet után meglépett a Budafoki MTE. Tizenegy percen belül három gólt szerzett a vendégcsapat. Az 51. és 56. percben Oláh Lóránt talált be, ezzel beállítva a 0-2-es, majd a 0-3-as eredményt. Kisvártatva pedig Nagy Tamás is beköszönt a ferencvárosiaknak, nevezetesen a 61. percben szerzett találatával. A mérkőzés ekkor már eldőlni látszott, hiszen a Ferencvárosnak hozzávetőlegesen fél órája maradt, hogy ledolgozza négygólos hátrányát, ez pedig, ahogy várható volt, már nem sikerült a hazaiaknak, csupán a szépítésre futotta erejükből. Így Adamcsek Máté góljával a 83. percben kialakult az 1-4-es végeredmény. Nagyszerű kezdete ez a szezonnak, a cél pedig nem is lehet más, mint az NB II-be jutás. Szép volt, fiúk!