Ugrás a tartalomra

Egy időben építi a körforgalmat és zárja le a 6-os út egy részét a főváros – Frissítve!

2023. február 15. szerda
A kivitelező Strabag legfrissebb tájékoztatása szerint mégsem kezdik meg a körforgalom építését, a 6-os főúton viszont – az eddigi információink szerint – megkezdődnek a munkálatok.
Egy időben építi a körforgalmat és zárja le a 6-os út egy részét a főváros – Frissítve!

A megbízó fővárosi cég (Budapesti Közlekedési Központ) által kiválasztott beruházó, a Strabag február 14-én tájékoztatta az önkormányzatot, hogy 16-án, csütörtökön megkezdi a Tóth József utca–Nagytétényi út–Mária Terézia utca–Kossuth Lajos utca csomópontjába tervezett körforgalom építéséhez kapcsolódó kivitelezési munkálatokat. A mai napon, február 15-én küldött tájékoztatásuk szerint viszont mégsem indulhat meg a kivitelezés, mert az Üvegkapu rendszert nem tudták beüzemelni.

Mint arról korábban beszámoltunk, Budafok-Tétény vezetésének kezdeményezésére novemberben álltak rendelkezésre a Budapesti Közlekedési Központ és a beruházó képviselői. A késő őszi tárgyaláson arról tájékoztatták az önkormányzat illetékeseit, hogy november közepén megkezdődhet az építkezés.

Miután ez nem történt meg, Karsay Ferenc polgármester levélben fordult a BKK-hoz további információért. December 19-én írt válaszlevelében a BKK beruházási igazgatója arról tájékoztatta kerületünk polgármesterét, hogy a kivitelező „előre nem látható körülmények miatt” nem tudta megkezdeni a munkát. Mint kiderült, lejárt a vállalkozó építési engedélye, szükséges volt annak meghosszabbítása.

Szintén pár napja, február 13-án kaptunk tájékoztatást arról, hogy a Budapest Közút ivóvíz-főnyomóvezeték cseréje miatt forgalomkorlátozást vezet be a 6-os úton február 20-a hétfőtől.

A tervek szerint az út vágányok felőli oldalán a városból kifelé vezető két forgalmi sávot lezárják, a városba befelé vezető oldalon pedig – egy-egy sávon – kétirányú közlekedést alakítanak ki, emiatt jelentős torlódásra kell számítani. A főváros cége által adott információk alapján a munkálatokat várhatóan szeptemberben fejezik be.

A rosszul szervezett munkaütemezés és a mindkét projektet érintő jelentős csúszások eredményeként a várhatóan egy időben történő beruházások jelentős bosszúságot fognak okozni a kerületben élőknek és az erre közlekedőknek egyaránt. Ezért a balesetek elkerülése végett kérünk mindenkit, hogy fokozott figyelemmel közlekedjen a fővárosi beruházásokkal érintett útszakaszokon, illetve kalkulálja bele, amennyiben lehetséges, az utazási időbe a várható torlódásokat. Köszönjük a türelmüket.

Amennyiben észrevételeik vannak, azokat elküldhetik a BKK, a Strabag, illetve a Budapest Közút elérhetőségeire, valamint ha nekünk megírják az onkormanyzat@bp22.hu e-mail címre, igyekszünk azokat az illetékes cégek felé haladéktalanul továbbítani.