Ugrás a tartalomra

Egy jógázó Madár

2017. január 03. kedd
Erdei Zsolt bokszoló, a „bajnokok eledelének” arca Budafokon melegített be a gyerekekkel
Egy jógázó Madár

Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó volt a Kolonics György Általános Iskola És Köznevelési Sportiskola, illetve a BMTE vendége egy órára, ahol megmutatta, hogy nemcsak bokszolni tud, de keményen edzeni is. Jól megdolgoztatta a gyerekeket, ő is alaposan kimelegedett a bemelegítésben, majd autogramot osztott.

A világhírű bokszoló a Küzdj meg a bajnokkal! elnevezésű program keretében látogatott kerületünkbe, és a nagy érdeklődésre való tekintettel az iskolai tornacsarnokból nyomban a jóval nagyobb BMTE-pályára ment, ahol legalább kétszázötvenen várták. Igazi kemény ökölvívó-bemelegítést mutatott be a diákok részvételével, majd beszállt a csapatküzdelmekbe, ahol többek között akadályversenyen is indult, de ugrálókötélen is bemutatta tudását, és a szelektív hulladékgyűjtési kampányból is kivette a részét. Az igen mozgalmas óra után pedig autogramot osztott.

– Gyakran járja az iskolákat? – kérdeztük a világbajnok sportolótól.

– A Küzdj meg a bajnokkal! programban hat olimpikonnal járom az országot, hogy a sport szeretetét, az egészségtudatos nevelést hirdessük, a környezet iránti érzékenységre hívjuk fel a figyelmet. Örömmel megyünk az iskolákba, ahol úgy veszem észre, hallgatnak ránk a diákok.

– Lesz még nagy az ökölvívásunk, mert úgy tűnik, mintha lefelé menne ez a sportág hazánkban, a riói olimpián csúnyán leégtek kesztyűseink…

– Szomorúan láttam, de ahhoz, hogy újra tündököljünk a ringben, sokkal több kell. Például még intenzívebb edzés és nagyobb alázat a sportág iránt.

– A Madár Akadémián alázatot is tanítanak?

– Ezt így nem mondanám, de el is beszélgetünk a gyerekekkel, nemcsak gyötörjük őket. Szerencsére szép számban vannak tehetségeink.

– Úgy hallottam, újabban jógázik is. Ez is tananyag az iskolájában?

– Feleségem unszolására kezdtem el jógázni, és nagyon megszerettem, jóval többet kellene ezzel foglalkoznom, de nincs sok időm rá. Jótékony hatását érzem, a jóga jól hasznosítható a bunyónál is, például rugalmasabbá tesz az izmokat.

– Az étkezésre is odafigyel? Nemrég egy vásáron azt láttam, mintha rákapott volna a disznóhúsra.

– Tavaly arca lettem a sertéshúst népszerűsítő kampánynak, végigkóstoltam egy kiállításon például a szalámikat, kolbászokat, csülköket, még a pult mögé is beálltam. Azért vállaltam el a kampányarc szerepét, mert nagyon szeretem a sertéshúst, ami sportolóként is fontos az étrendemben. Édesanyám konyhájában is népszerű alapanyag volt, mindig azt mondta nekem kiskoromban, hogy a sertéshús a bajnokok eledele, így én is gyakran készítek disznóhúsból finomságokat otthon.

– Mikor látjuk legközelebb a kerületünkben?

– Talán már januárban, az olimpiai napon.

(temesi)