Ugrás a tartalomra

Egy tál meleg étel, egy pár jó szó

2022. december 15. csütörtök
A kerületi egyházak ételosztást szerveztek az adventi időszakban
Egy tál meleg étel, egy pár jó szó

Októberben Budafok-Tétény önkormányzata Karsay Ferenc polgármester vezetésével közös eszmecserére hívta a kerület egyházait a szociális segítségnyújtás kérdéseiről a jelenlegi válságos helyzetben. Az együtt gondolkodás egyik hozadéka lett az idei adventi időszakban az egyházi szervezetek általi melegétel-osztás is.

A Rózsakerti Baptista Közösség december 10-én nyitotta meg kapuit, hogy több mint 120 adag ételt osszon szét a családsegítőkön keresztül érkezők számára, a minimálisan megmaradt adagokat pedig a végén a Családok Átmeneti Otthonába szállították. „Az emberek nehéz időszak előtt vannak, fontos, hogy a keresztények mindig meglássák azt, hogy mi az a valódi segítség, amire szüksége van a másiknak, amit feléjük tud nyújtani. Ebben az időszakban különösen fontosak az alappillérek: a remény, a hit, az öröm és a szeretet!” – mondta az esemény szervezője, Szepesházy Péter.

Advent utolsó hétvégéjén is lesz ételosztás: szombaton a Budafoki Baptista Gyülekezet várja egy tál étellel és egy kis karácsonyi meglepetéssel a nehezebb helyzetben lévőket. Papp János lelkész szerint – a sok kicsi sokra megy elven – a sok kicsi segítség jelentősen tud javítani élethelyzeteken, például a gyermekeiket egyedül nevelő édesanyáknak nagyon jól jön egy-egy ilyen lehetőség.

Advent utolsó vasárnapján pedig a budafoki reformátusok és evangélikusok szerveznek közösen ételosztást, amelynek helyszíne a Budafoki Református Templom lesz. Szász Lajos, a Budafoki Református Egyház lelkésze elmondta, hogy gulyáslevessel várják az érkezőket, valamint lesz mézeskalács, szaloncukor és forró tea is. Mindkét helyszínen lehetőség van helyben fogyasztásra, de el is vihetik az emberek a kapott ételadagot.

Venczel Hajnalka